avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taxa abuziva DHL pentru DVI cu mai multe incadrari ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taxa abuziva DHL pentru DVI cu mai multe incadrari tarifare

Buna ziua,

In luna septembrie am comandat ca si Intreprindere Individuala din SUA produse pentru margelit in valoare de 780 USD din care 120 USD a fost transportul cu DHL (mentionez ca este a 4 oara cand command de la acea firma si de fiecare data transportul a fost cu DHL). Pe 2 octombrie am primit avizarea de la DHL privind importul meu in care mi-au solicitat copie CUI, facture tradusa si codul EORI. Le-am trimis, iar pe 7 octombrie am primit 2 instiintari de plata: una pentru taxe vamale & TVA in contul Biroului Vamal Otopeni Calatori si una in valoare de 456 lei pentru DVI cu mai mult de 5 incadrari tarifare in contul DHL. Cred ca aceasta taxa in contul lor este abuziva deoarece eu nu am fost instiintata ca va trebui sa achit orice suma in afara de taxele vamale si tva. Plus pe site-ul lor scrie ca: "DHL Express va poate oferi mai multe optiuni privind vamuirea. Acestea includ: DVI cu mai mult de 5 incadrari tarifare (23 lei/articol suplimentar)" & altele. Cei de la DHL mi-au calculat incadrarile cu 28,52 lei/articol suplimentar. I-am contactat si le-am spus ca asa ceva nu s-a mai intamplat si ca nu am fost instiintata ca va trebui sa platesc pentru altceva in afara de transport. Au refuzat sa anuleze aceasta taxa. Vreau sa platesc taxele vamale si TVA-ul, dar mai mult nu. Nu stiu care este procedura, dar as vrea sa fac plangere penala pentru abuz in serviciu si inselaciune. Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Inregistrare import china scorus69 scorus69 va rog frumos sa ma ajutati sa inregistrez aceasta DVI am invoice in val de 21174,96 USD pe DVI am 21174,96 USD= 70478.74 RON A00- 2112 B00-17422 am 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme transport cu dhl din china laurcrv laurcrv Salut, am comandat din China o pereche de adidasi prin agentul de curierat Superbuy si am declarat valoare 16$, ieri am primit mesaj de la DHL sa trimit CNPul ... (vezi toată discuția)
Import marfa, factura dhl Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, am o firma neplatitoare de tva, care achizitioneaza marfa din China. Valoarea totala a facturii 256 usd, curs usd 3.5411 (conform DVI). Valoare ... (vezi toată discuția)