avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent!!!!

Ce pot sa fac daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna desi se sfarseste un an calendaristic de cind sunt incadrata in munca la aceasta societate , ba mai mult sint in litigiu cu acesta si desi am facut toate demersurile necesare la toate organele competente ale statului am primit decit raspunsul ca trebuie sa ma adresez instantei , lucru care l-am si facut dar inca nu am primit termen. Mentionez ca pana acuma am fost in medical , pe care nu mi l-a platit ,iar din decembrie nu a mai platit nici impozitele pt salarii, in schimb desi eram in medical mi-a trimis un preaviz pe data de 21 iunie in care imi spunea ca in termen de 15 zile de la data primirii scrisorii imi va desface contractul de munca iar in rindul al 2 lea imi comunica caci contractul a fost desfacut cu 1 iunie. Cei de la ITM mi-au spus ca acest preaviz nu are nici o valabilitate deoarece nu contine motivul pt care mi-a desfacut contractul de munca si ca il pot ataca in instanta. Lucru pe care l-am si facut dar cum v-am mai spus inca nu am primit termen. Deci ce pot face in aceasta situatie in care in citeva zile mi se termina medicalul, la munca nu ma pot prezenta datorita relatiilor deteliorate( chiar am primit si amenintari din partea lui pe care le-am sesizat si la politie}iar concediu de odihna nu vrea sa mi-l acorde precum v-am mai spus. Acesta asteapta probabil sa nu ma prezint la lucru ca sa gaseasca motiv sa ma dea afara{ nu vrea sa-mi desfaca contractul cu somaj fiindca nu a platit darile la stat} . Iar mie toate acesta lucruri nu mi se par corecte .Astept sfatul vostru . Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 08:55, 23 Iulie 2009
Daca ati fost la ITM, ce vi s-a raspuns....contractul dumneavoastra de munca a incetat? A fost depusa la ei dovada incetarii CIM? Daca DA....inseamna ca nu mai sunteti in relatie de munca cu ei.
Daca NU....va prezentati la munca si atunci veti vedea care este comportamentul lor.
Va sfatiesc sa va prezentati cu toate actele pe care le aveti la un avocat si acesta o sa va ajute. Noi nu stim care este continutul acestora si ne dam doar cu parerea.
Faceti adresa scrisa la ITM prin care sa solicitati sa vi se comunice daca exista ori nu decizie de incetare CIM inregistrata pe numele d-voastra.
Indiferent insa de raspuns apelati la un avocat pentru a primi asistenta juridica si a va putea solutiona litigiul.
Daca ati primit o decizie de incetare a conractului se deduce ca nu mai sunteti angajata lor.

Verificati la ITM , asa cum v-au sfatuit clegele mai sus daca s-a inregistrat lichidarea si solicitati de acolo si cartea de munca.
Daca v-a incetat contractul cu art 65 (1) aveti dreptul la somaj. In perioada de somaj vi se platesc si concedii medicale daca veti avea..

procesul este bine ca l-ati demarat, dar pana veti obtine o hotarare mai trece ceva timp. sansele de a anula deciza primita sunt maxime in contextul prezentat de dvs.
Am primit decit o comunicare a unui preaviz, oricum patronul este cetatean strain care a spus ca e lnu tine cont de legile noastre si oricum tot ceea ce face face dupa bunul lui plac si interesele lui. Daca am primit aceasta instiintare , eu fiind in concediu medical, la terminarea acestuia trebuie sa ma prezint la munca? Termenul dat de el de 15 zile oricum a trecut de mult, decizia de concediere nu mi-a trimis-o , eu nu stiu daca mai sunt angajata sau nu la ITM doamna care se ocupa de cartile de munca m-a trimis sa mai fac o sesizare la corpul de control, la care inca nu am primit raspuns,daca ma duc la munca mi-e sa nu patesc ceva fiindca el m-a amenintat, daca nu ma duc mi-e sa nu imi desfaca contractul pt ca am lipsit ,si sa nu mai pot beneficia de somaj,oricum el asta vrea pt ca nu a platit din Decembrie darile catre stst si cu toate controalele de pana acum tot nu le-a platit. Chiar nu stiu cau sa fac ca sa fie bine
Eu zic sa mergeti la munca cand se termina concediul medical. In caz de abuz sau agresiune alangajatorului sunati chiar de acolo la 112. Un echipaj de politie se va deplasa la fata locului si va constata cele intamplate. Si acestea va avantajeaza in eventualitatea unui dosar pe rolul instantei (fie litigiu de munca, fie penal).
Iar patronul, chiar daca este strain, trebui sa se supuna legilor romane.....in caz contrar, sa-si faca afacerile la el in tara.;)

Alte discuții în legătură

Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Probleme la desfacerea contractului de munca... lukeh lukeh in urma cu jumatate de luna in urma unei discutii in contradictoriu cu patronul mi s-a cerut sa-mi dau demisia...mai exact o cerere de incetare a raporturilor ... (vezi toată discuția)
Am fost concediat cu preaviz și aveam concediu restant. la final nu mi-am primit banii așa cum mi s-a promis, ce aș putea face pentru a-i recupera? Maciupiciu Maciupiciu La data de 1 Decembrie am fost chemat de patron si mi-a spus ca ma concediaza pe motiv ca suntem prea multi pe acelasi post (doi), iar el nu-si mai permite sa ... (vezi toată discuția)