avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare resedinta

Buna ziua,

Am citit un extras din Regulamentul de atribuire al parcarilor de resedinta al ADP sector 2 (cred, fiindca nu le-am gasit pe net, ca este general valabil si pentru celelalte sectoare) si am o nedumerire: de ce singurul criteriu de atribuire al locurilor de parcare este cel al ordiniii cronologice a inregistrarii cererilor?

De ce, daca locatarii/proprietarii unui imobil isi tin de ani de zile masinile parcate in aceleasi locuri, respectandu-si locurile de parcare fara a avea marcaje sau autorizatii, nu era firesc ca acest obicei al locului, aceasta 'cutuma' sa-i spunem, sa fie luata in calcul de Primarie?

Am fost plecat 2 saptamani din localitate si in acest interval de timp au marcat locurile de parcare din spatele blocului.
Astazi m-am dus astazi la ADP sector 3 sa depun cerere pentru locul in care parchez masina de ani de zile (chiar si atunci cand era teren viran) si mi s-a spus ca locul cu numarul respectiv nu este disponibil deoarece a fost solicitat de catre altcineva cat am lipsit, respectiv sa-mi aleg alt loc!

Apoi, care este data exacta a inregistrarii cererii, ce constituie criteriul cronologic de departajare?
Aceea a introducerii cererii de atribuire a unui loc de parcare, cu caracter general, cerere pe care am facut-o catre Primarie acum un an, pe 02.07.2008, si pentru care am primit si numar de inregistrare, sau data celei de a doua cereri, care se face ulterior numerotarii locurilor si in care se specifica locul dorit?
Fiindca daca data luata in calcul este cea a depunerii primei cereri, cea de acum un an, sunt convins ca as obtine locul dorit!

Va multumesc si ma scuzati pentru timpul rapit!

Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 22:49, 21 Noiembrie 2011
Prima cerere trebuie luata in considerare , pentru ca are vechimea mai mare si trebuia solutionata de autoritatea publica in 30 zile. Dvs. trebuia in a doua cerere sa faceti mentiune si sa atasati in copie prima cerere, ca sa se vada vechimea solicitarii.Poate in situatia in care se vedea vechimea solicitarii obtineati locul dorit.
In fine, si in situatia actuala , impreuna cu actualul posesor al locului dorit de dvs., daca e de buna credinta, ar trebui sa faceti schimb de locuri, conform "cutumei" de care vorbiti.


Dar daca nu este respectata metodologia de acordare, respectiv unicul criteriu de care se tine cont, ordinea cronologica, autorizatia respectivului nu este anulabila? Multumesc!
Dar care ar fi motivul anularii?
Eu sunt intr-o situatie asemanatoare.Imi parchez masina pe spatiul public de zeci de ani, fara a plati chirie.La fel ca mine, sunt si alti poseori auto.Ne respectam locurile pentru ca suntem vecini si ne respectam intre noi.Dar nu suntem proprietari pe acele locuri de parcare. Vina e a Primariei pentru ca ea trebuie sa asigure parcari de resedinta. Si daca ati citit regulamentu' dreptul de parcare este valabil pe timpul noptii.
Anul trecut a fost un "vaj" de la Primarie, care a amenajat o parcare. Presedintele Asociatiei ne-a indemnat prin afise lipite pe toti peretii, sa facem cerere pentru atribuire locuri in parcare. Parcarea a fosta amenajata in spatele blocului si e pentru trei blocuri, iar eu stau pe latura din fata si am masina parcata in fata blocului, la fel ca alti vecini. Sutem tolerati cu parcarea, pentru ca multi vor sa amenajeze un spatiu verde, cu bancute , cu pensionari si indivizi care sa sparga seminte sau unde sa adasteze homless-i.
Am facut cerere pentru atribuire loc si am precizat ca sunt pe fata si mi-au spus de la Primarie ca n-o sa se faca niciodata parcare. A trecut mai bine de un an. Am vechime cu cererea. Dar e posibil ca intr-o zi sa mi se spuna ca am un loc la parcarea subterana de la Obor sau in alta zona, pentru ca o sa se faca parc aici unde am masina acum.
Eu zic ca e bine ca aveti un loc de parcare. De ce va deranjeaza ca nu mai sunteti pe vechiul loc?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Recunosc ca ma deranjeaza, dar nu foarte tare, ca nu mai parchez pe vechiul loc.
Dar foarte tare ma deranjeaza:
- caracterul, educatia, mentalitatea semenilor/vecinilor nostri;
- nerespectarea unor dispozitii chiar de catre cei care le emit.

Am auzit de curand o formulare, si incep sa cred ca devine o axioma:
"Romania este o tara frumoasa, pacat ca este locuita!"

Noapte buna!
Jeff a scris:

Am auzit de curand o formulare, si incep sa cred ca devine o axioma:
"Romania este o tara frumoasa, pacat ca este locuita!"

........de romani :)

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)