avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... loc de parcare resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

loc de parcare resedinta

Buna ziua,

Am citit un extras din Regulamentul de atribuire al parcarilor de resedinta al ADP sector 2 (cred, fiindca nu le-am gasit pe net, ca este general valabil si pentru celelalte sectoare) si am o nedumerire: de ce singurul criteriu de atribuire al locurilor de parcare este cel al ordiniii cronologice a inregistrarii cererilor?

De ce, daca locatarii/proprietarii unui imobil isi tin de ani de zile masinile parcate in aceleasi locuri, respectandu-si locurile de parcare fara a avea marcaje sau autorizatii, nu era firesc ca acest obicei al locului, aceasta 'cutuma' sa-i spunem, sa fie luata in calcul de Primarie?

Am fost plecat 2 saptamani din localitate si in acest interval de timp au marcat locurile de parcare din spatele blocului.
Astazi m-am dus astazi la ADP sector 3 sa depun cerere pentru locul in care parchez masina de ani de zile (chiar si atunci cand era teren viran) si mi s-a spus ca locul cu numarul respectiv nu este disponibil deoarece a fost solicitat de catre altcineva cat am lipsit, respectiv sa-mi aleg alt loc!

Apoi, care este data exacta a inregistrarii cererii, ce constituie criteriul cronologic de departajare?
Aceea a introducerii cererii de atribuire a unui loc de parcare, cu caracter general, cerere pe care am facut-o catre Primarie acum un an, pe 02.07.2008, si pentru care am primit si numar de inregistrare, sau data celei de a doua cereri, care se face ulterior numerotarii locurilor si in care se specifica locul dorit?
Fiindca daca data luata in calcul este cea a depunerii primei cereri, cea de acum un an, sunt convins ca as obtine locul dorit!

Va multumesc si ma scuzati pentru timpul rapit!

Cel mai recent răspuns: Dacos , utilizator 22:49, 21 Noiembrie 2011
veronik a scris:

Pana la urma care sunt orele in care se poate parca si pe un loc platit de altcineva? stiam ca 10-18. asa mai e ?


Nu exista nici o reglementare in acest sens.Locul de parcare este al celui care l-a platit,indiferent de ora.Am avut si eu aceasta problema si am sunat la politia comunitara a sect. 5, care mi-au comunicat ceea ce v-am scris mai sus.

Cititi HCGMB 124/2008 anexa 3,o puteti cauta la acesta adresa :www.pmb.ro acte emise de Primarul General sau Consiliul General si veti vedea ca nu exista nici o reglementare in legatura cu orele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
anyme, utilizator
Deci cei care au un loc de parcare platit in fata blocului daca se plimba prin oras cu treaba sau fara si parcheaza pe un loc liber din parcare pot fi amendati cu 1 500 lei si daca cineva ar parca in acest tip pe locul lor ar putea sa ceara ca cel care a parcat pe locul lor sa fie amendat cu 1500 lei
.Inseamna ca practic ar trebui cumva sa-ti iei locul de parcare dupa tine pt. ca daca pleci la servici nu poti parca pe un loc liber.
Atunci de ce nu ai voie sa pui acel T ca sa blochezi intrarea in locul de parcare si astfel sa parchezi doar tu pt. ca si asa altcineva nu are voie. si daca montezi un astfel de dispozitiv esti pasibil de aceiasi amenda 1500 lei.
Are ceva logica ?
Intrebarea e perfect logica..... si nu gasesc alt raspuns decat ca in aceasta "foame de bani". o amenda de colo, alta de dincolo, nu-i putin lucru.....sau ca primariile au grija de asfaltul parcarilor, sa nu se deterioreze...;) :secret:
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
elga50, moderator
De 2 ani am solicitat Administratiei Strazilor (locuiesc pe un bd) un loc pentru parcarea de resedinta (depus acte, luat nr de inregistrare etc). Sunt nevoit sa parchez la 2-300 m fata de unde locuiesc din cauza nr mare de autoturisme ale diverselor firme din blocul de alaturi.
Intrebare:
Daca nu mi s-a comunicat un raspuns in 30 zile, cf legii, ce pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Insusire loc de parcare public alex2 alex2 Buna ziua, De 2-3 luni ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta. Unul dintre vecinii mei si-a insusit un loc de parcare public si nu mai lasa pe nimeni ... (vezi toată discuția)