avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

cam singura solutie ar fi actiune de evacuare a chiriasului si in subsidiar plangere penala pt. tulburarea posesiei si ingradirea accesului la proprietate- a schimbat yala.


av.m.vasilescu
Cunostiinta dvs nu are o problema , ci mai multe!
In primul rand faptul ca a inchiriat apartamentul fara sa incheie contract de inchiriere si sa il inregistreze la fisc se cheama ca a savarsit fapta de evaziune fiscala , prev.si ped de legea 87/1994 republicata.
In al doilea rand este problema cu politistul -chirias care nu achita datoriile la intretinere si o evita.
Din punctul meu de vedere , cunostiinta dvs nu ar trebui sa actioneze deloc " in forta " fiindca in afara de faptul ca respectivul mai mult ca sigur ca va da ca furate o serie de obiecte inexistente , ii poate crea probleme facand plangere penala . Solutia cea mai potrivita cred ca ar fi o intalnire cu acest individ si convingerea lui sa semneze un contract de inchiriere pe 1 an de zile pe care sa-l inregistreze la fisc, concomitent cu plata restantelor la intretinere , electricitate , etc.
Alta solutie nu vad pe moment....
Nu spuneti prea multe, dar mi se pare ciudata atitudinea comandantului.
Adica s-a dus in audienta si comandantul nu a luat nicio masura ca sa medieze conflictul? Nu l-a chemat la el pe subordonat ca impreuna cu proprietarul sa gaseasca o solutie de rezolvare a situatiei. ?Este ciudat! Sau nu spuneti cum stau lucrurile in realitate, sau comandantul are gradul de sergent major si atunci e explicabil.....
Achiesez la solutia d-lui "avokitten"
Din pacate si eu achiesez la solutia lui avokitten.....din punct de vedere al unei solutii juridice. Totusi, trebuie avut in vedere ca si proprietarul a incalcat legea prin neinchierea unui contract de inchiriere.....acest fapt putand conduce la infractiunea de evaziune fiscala. Inainte sa se mearga pe calea legala descrisa si de colegul meu, mai incercati si alte variante amiabile iar daca nu merg chemati politia , faceti plangere etc.:luck:
Pararea mea este ca ar trebui sa faceti o notificare in care sa-i transmiteti chiriasului sa fie prezent la o anumita data la o anumita ora pentru a preda imobilul si pentru a clarifica situatia restantelor.
Eu, personal, m-as prezenta la data respectiva, cu inca 2 martori-prieteni-si daca nu se prezinta, as sparge usa, as schimba yala, as face un proces verbal cu toate bunurile pe care le gasesc acolo.
Apoi l-as da in judecata pentru restul pretentiilor.

succes
av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)