avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

buna ziua,

am o problema legatura de chirias,am inchiriat apartamentul prietenei cele mai bune,initial trebuia sa stea sora ei plus o prietena,mai tarziu se muta si ea,am zis suntem prietene si nu
este nevoie sa facem acel contract la finante.
apartamentul meu nu era disponibil,au stat la mine 2 saptamani fara sa imi plateasca nimic,desi ele mi-au propus am zis ca sunt prietene si nu are rost.
prietena mea trebuia sa se mute prin septembrie,in primele 2 luni imi plateau chiria redusa si cand venea sora ei eu cresteam chiria,au spus ca este ok,ele imi oferau mai putin decat facea,oricum prietena s-a mutat prin august fara sa imi spuna,ea spunea ca venise in vizita desi si-a adus o mare parte din lucruri.
s-au mutat si mi-au dat banii peste o saptamana decat una dintre ele,cealalta mi-a dat in doua transe,am trecut cu vederea am zis luna urmatoare ii primesc la timp.
in fiecare luna cand se apropria data de chirie eu nu primeam nimic,mereu imi spuneau ca parintii lor nu sunt platiti la timp,ma intarziu cu doua sau 3 saptamani cel putin,la inceput le-am inteles ca este greu sa lucrezi si patronul sa nu iti dea banii la timp,m-am gandit ca nu fac cu intentie asta.
ele s-au mutat in iulie,si pana in septembrie daca nu mi-au platit doar cu intarziere chiria ,factura la enel nu,la cablu si net nu,intretinere nu,a trebuit sa platesc eu la enel 2 facturi ca ele aparau cu lumina taiata,mi-au dat banii mai tarziu dar le-am zis ca nu este normal sa stau sa platesc in locul lor.
mi-au dat o parte din banii de intretinere abia in noiembrie,dupa ce le-am tot sunat si abia am reusit sa obtin suma respectiva,mereu pateam asta.
am zis eu nu reusesc sa obtin nimic de la ele,eu vb eu aud,am rugat-o pe mama sa mearga sa vb cu ele,intarziasera iar cu chiria le-a zis mama daca nu imi platiti pana maine,va dau afara,a doua zi mi-au dat banii.
a stabilit mama o noua data intre zilele respective cel tarziu sa primesc banii,vine luna decembrie imi da banii doar una dintre ele,doar cei de chirie desi am specificat clar chirie plus facturi,cealalta a zis nu ii mai trimite mama ei ,o sa imi plateasca cand aceasta vine in tara.
eu am zis a doua zi sa mearga sa ii trimita,ea ii pune peste 4 zile desi avea o intarziere de aproape o luna,mi-a pus doar o parte din suma,.
ma suna mama ei sa intrebe cat are de plata,ii spun si ea ma intreaba daca este ok sa imi puna pe 31 cand primeste salariul si pana pe 4 am stabilit noi ca trebuie sa intre.
pe 30 ma intalnesc cu ele,nici macar nu mi-au zis ca mama lor nu poate sa trimita banii ca nu si-a primit salariul,le-a sunat mama lor cand eram cu ele,mi-am dat seama din conversatie ca nu primesc banii pe 4 dar nu le-am zis nimic.
pe 5 le sun si le rog sa imi elibereze apartamentul,ele m-au intrebat de ce?pai mereu ati intarziat cu banii,ma mintiti mereu ca maine ii primesc si trec multe zile la rand si eu nimic.
le-am zis sa vina dupa lucruri si ele nu vor,eu am schimbat yala,am lasat apartamentul intact cum era.
cum trebuie sa le evacuez?ele acum nu sunt in locuinta,trebuie sa vina dar nu mai pot intra in apartament daca am schimbat yala,eu vreau sa iti care toate lucrurile si sa imi plateasca ce mai imi datoreaza.
nu aveam contract cu ele,stiu am si eu partea de vina dar si ele.
Apoi daca puteti intra si aveti si cheia chemati niste prieteni faceti inventar pe bunurile asa zisilor chiriase(preferabil cu poze pe fiecare in parte si in scris) si le puneti in vedere sa vina sa si le ridice -renuntati cel putin pt moment daca nu definitiv la ce va datoreaza si lasati-le in plata domnului ! La asemenea persoane daca le intinzi un deget sa-i ajuti ei iti iau toata mana ! Daca tot aveti sansa asta si nici nu aveti act cu ele nu o ratati ! Vedeti ca aici pe site sunt cativa avocati care va vor sfatui altfel -acestia sunt specializati pe apararea acestor persoane neserioase si bineinteles fac acest lucru deoarece legea le permite si doar nu apara pe cei ce fac probleme pro-bono!! Cu siguranta nu va vor da in judecata ca le-ati dat afara din casa dvs.Mai ales ca multi justitiabili inteleg si interpreteaza legea in spiritul ei corect nu incorect ! Si corect e ca partile intr-un contract fie el scris sau nescris sa-si respecte fiecare obligatiile -in caz contrar acesta isi pierde valabilitatea...Sansele sunt aproape de 0 ca persoana respectiva sa va dea in judecata mai ales ca are f f multe de demonstrat in apararea pseudodreptului pe care il are in casa dvs. ! Cautati chiriasi corecti adica ,cu referinte verificabile luati-va mai multe masuri de precautie de la inceput si faceti un contract scris cu acestia.Dar in cazul unui contract scris e posibil daca il incalca sa-i dati si mai greu afara caci numai prin instanta veti reusi sa-i dati afara si va dura si mai mult...astea sunt legile in Ro ce protejeaza mai mult chiriasii in defavoarea proprietarilor fie ei corecti sau incorecti ! Vedeti ca la inceputul acestui tutorial(primele pagini ale discutiei) aveti si avocati si consilieri juridici care va sfatuiesc exact cum va spun eu -la nevoie luati legatura cu acestia mai ales daca veti avea nevoie de ajutor calificat ! Aici pe site cei corecti si cei incorecti isi pot gasi f usor un avocat sa-i reprezinte in functie de postarile lor ! Va urez sa scapati cat mai repede de problema si mai mult noroc in noul an cu alti chiriasi.Stima
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
bobby69ireland, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)