avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PFA+CONVENTIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PFA+CONVENTIE

Sunt PFA pe administrare imobile/asociatii de proprietari. Pentru administrare si caserie am contract (PFA cu Asociatia). Pentru contabilitate pot incheia contract conventie civila(sunt angajata la o SC cu contract de munca) pe numele meu ca persoana fizica? Mentionez ca lucrez pe un soft specific asociatiilor si practic acesta scoate toate situatiile contabile. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:23, 22 Octombrie 2015
Daca angajatorul va doreste, sigur ca puteti sa incheiati CIM.
Intrebam daca tot la asociatia de proprietari pot ocupa functia de contabil in baza unei conventii civile incheiata pe persoana fizica.
Daca este vorba de aceeasi asociatie, modificati fisa postui in sensul ca va incarcati si cu activitatea de contabilitate si evident, modificati printr-un act aditional si costul prestatiei, adica facturati o suma mai mare. Nu trebuie incheiat un alt contract sau conventie.
Pe persoana fizica nu pot fi incheiate conventii in conditiile aratate, dar pe PFA-ul actual ce va deranjeaza sa efectuati si activitatea de contabilitate dac programul pe care-l folositi face contabilitatea ?
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
Adam Grecu, utilizator
Pe mine nu ma deranjeaza.Ideea este daca nu contravin legii deoarece ca persoana fizica pot cumula doar functia de administrator-casier sau administrator-contabil.Intrebarea este daca ca PFA(fiind aceeiasi persoana) pot exercita toate cele trei functii administrator, casier si contabil in ideea ca PFA ?Mentionez ca pe langa CAEN administrator imobile am se CAEN servicii contabile.
Puteti cumula aceste functii la asociatia de proprietari daca adunarea generala a hotarat sa se tina contabilitatea in partida simpla, indiferent ca administratorul este persoana fizica (CIM) sau PFA (contract perestari servicii).

Alte discuții în legătură

Contabilitate la asociatii de proprietari Mirela Cristea Mirela Cristea Pot angaja in calitate de presedinte , pe baza de contract prestari servicii, un contabil autorizat ( PFA ) pentru evidenta contabila a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Contabilul nu poate fi casier? teo30967 teo30967 intr-o asociatie de proprietari contabilul nu poate avea si functia de casier? eu stiu ca cei doi sunt salariati, activitatea contabilului e verificata de un ... (vezi toată discuția)
Contabil sau administrator la o asociatie de proprietari? Amalya29 Amalya29 Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un ... (vezi toată discuția)