avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare centrala de apartament si taiere tevi de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare centrala de apartament si taiere tevi de incalzire pe toata coloana

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea nelamurire: in acest an eu impreuna cu toti vecinii de pe coloana mea am decis sa ne montam centrale termice si de comun acord am decis sa taiem si tevile de incalzire care treceau prin apartamentele noastre. Caldura pe casa scarii nu functioneaza si deci nu beneficiem de nici un serviciu din partea agentului termic local.
Cand s-au afisat cheltuielile am observat ca avem de platit o anumita suma, care nu e mare dar pe care noi ne-am gandit ca nu o vom mai plati nemaivand nici o legatura cu incalzirea centrala. Este posibil acest lucru ? Trebuie sa achitam obligatoriu acea suma chiar daca nu beneficiem de nici un serviciu , este specificat undeva in lege acest lucru?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: dviorela , utilizator 22:37, 20 Octombrie 2015
Subsolul este in parti comune si se plateste de toata lumea inclusiv cei cu CT. Lunile ianuarie si februarie arata de obicei diferit la plata si sumele sint mai vizibile.
Asa este, mai mult, trebuie sa observati daca mai sunt si alte spatii comune prin care trec tevi de incalzire.
Toate bue, insa as. prop. trebuia sa fi efectuat in prealabil o inventariere a tuturor SET-urilor din bloc, apoi sa fi calculat procentul de SET pe partea comuna, pe "caprarii" - adica: tevile interioare, boxe, subsol, etc.
Daca ziceti ca nu mai aveti tevi interioare, trebuie sa notificati as. prop. in acest sens.
Observatie: inventarierea SET-urile se face de catre o firma autorizata ANRSC.
Adam Grecu a scris:
Daca ziceti ca nu mai aveti tevi interioare, trebuie sa notificati as. prop. in acest sens.

Eu cred ca taierea tevilor trebuia sa se faca numai cu acordul asociatiei, cu decizia celor alesi sa conduca asociatia, presedinte, comitet... Nimeni nu are voie sa intervina asuora unor instalatii comune fara ca aceasta interventie sa fie discutata, avizata, aprobata de conducerea asocitiei, cu stabilirea masurilor, costurilor, urmarilor...


Aspectul ca ati indepartat instalatia verticala nu constituie temei legal pentru a fi exonerati de la plata parti comune
Legea 325/2006 impune obligativitatea contorizarii la nivel de apartament-in cazul renuntarii la sistemul centralizat,opereaza disp Ordin nr 343/2010 care reglementeaza repartizarea caldurii intre apartamente.
In acest caz calculul cuprinde partea comuna din spatiile comune +instalatia verticala.
Condominiile fara repartitoare nu au niciun fel de legislatie dupa care sa-si calculeze caldura pe spatiile comune,calculul urmand sa fie decis de adunarea generala sau comitetul executiv
In aceste situatii ,pentru corectitudine se decide la nivel de asociatie sa se faca inventarul intregului sistem de incalzire din condominiu, luandu-se in considerare coloanele, tevile verticale, caloriferele,
In urma inventarieri se recalculeaza cota-parte indiviza a fiecarui apartament ,calculandu-se si proportia de suprafata echivalent termica intre partea comuna si partea individuala
Actualizarea sistemului de incalzire cu modificarile=inlocuiri calorifere,majorare numar calorifere,diferentiaza in mod temeinic apartamentele intre ele si partea comuna

Avand in vedere ca tevile din apartamente nu exista, caloriferele de pe casa scarii si din uscatorie au fost oprite cu acordul tuturor propietarilor pentru reducerea costurilor , eu ce anume platesc? tevile care sunt in subsol ?
imi cer scuze dar chiar nu inteleg #-o
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2015
dviorela, utilizator

Alte discuții în legătură

Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)
Plata caldura subsol bloc si tevi apartament enecarol enecarol Locuiesc intrun bloc cu 19 apartamente in mun Buzau care este racordat la incalzire centralizata pendinte de RAM - 17 apartamente au fost debransate de la ... (vezi toată discuția)