avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire teren intre frati rezultat in urma mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire teren intre frati rezultat in urma mostenirii

Buna ziua!

Este vorba despre un teren intravilan situat in afara orasului.
Terenul a fost rezultat in urma unei mosteniri dupa parinti, ambii fiind decedati.
In problema sunt mai multi frati, deci pamantul urmeaza sa fie impartit in atatea parti cati frati sunt.

Problema este este urmatoarea, unul dintre frati doreste sa ia o parte anume pentru o folosi in scop personal (nu este o parte mai buna ca altele, ci pur si simplu este o parte) insa ceilalti frati se opun (in principal din invidie) ca respectivul sa ia partea aceea.

Cum se poate proceda, pentru ca fratele respectiv sa isi ia partea de pamant dorita?

Cel mai recent răspuns: Constantin_Lucian , utilizator 09:47, 20 Octombrie 2015
Dacă frații nu se înțeleg asupra modului de împărțire, singura soluție este promovarea unei acțiuni de partaj succesoral în instanță.
Inca o precizare: pamantul este paorpae patrat, fratii sunt 4, deci in mod moral se va imparti in patru parti 2 intre-o parte, 2 in cealalta parte. Ambele parti sunt la drum, pamanatul fiind cuprins intre drumuri.

Daca se ajunge la judecata, presupun ca sunt sanse mari ca judecatorul sa dispuna impartirea lui in 4 fasii unde toti 4 vor avea iesire la amele drumuri, ca sa nu se certe nimeni cu nimeni? Corect?

Multumesc!
dupa impartirea suprafetei ce revine fiecaruia se face scoaterea din indiviziune, atunci se va vedea clar cine si unde are terenul (daca frateste nu este posibil atunci.... legea hotaraste)
Pamantul a fost masurat si trecut pe acte ca si suprafata totala. Acum trebuie hotarat cine ce alege iar apoi fiecare isi face propriul lui cadastru. (nu stiu daca m-am exprimat bine).

Frateste nu se poate face intelegerea... deci cum ce ar trebui facut?
Daca ajung la o intelegere pot face dezmembrare cu partaj la notar, daca nu se pot adresa instantei

Alte discuții în legătură

Cearta intre mostenitori...solutia???? honey_geoo honey_geoo Buna ziua. Tatal meu este intr o situatie complicata. Tatal lui, deci bunicul meu, a murit acum 15 ani, iar succesiunea nu a fost facuta, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Cadastru parțial? Mira1925 Mira1925 Pot sa fac un cadastru numai pentru o porțiune (1/3) de pamant alocat mie de un Act de Proprietate cand ceilalți beneficiari (la 2/3 de pamant) nu au toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune fartataurel fartataurel Ce trebuie sa fac daca in urma decesului ambilor parinti, nu am facut succesiunea, fratele meu nu vrea sa imparta cu mine casa si bunurile? (vezi toată discuția)