Repunere pe rol Prescriere !
Vin prin prezentul mesaj si va fac cunoscut ca sunt chemat in judecata in calitate de prat intr-un dosar civil, prin formularea scrisa adresata Judecatoriei locale de catre fostul asociat care nu a binevoit sa achite suma prevazuta intr-un Contract de vanzare-cumparare a unui imobil din anul 2007, catre societatea unde a lucrat, solicitand Instantei de judecata Prescrierea acestei sume, motivind ca societatea nu a facut demersuri in recuperarea sumei respective.
Fostul asociat a plecat in Canada in anul 2003, s-a retras din societate cu cedarea partilor sociale, insa impartirea patrimoniului a ramas sa se faca dupa cca 18 luni cind se finaliza perioada de functionare, intrucit am beneficiat de scutire impozit pe prifit 5 ani. Dupa aceasta perioada a solicitat impartirea patrimonioului, prin procura facuta pentru mama sa-l reprezinte in tara in aceasta cauza. Am facut toate actele necesare, inclusiv Cartea funciara, pe cheltuiala societatii, le-am inaintat la Notar si urma ca cumparatorul aflat in Canada sa trimita o procura pentru mama sa ca sa-l reprezinte specific acestui caz si mi-a dat o ciorna pe care sa i-o transmit, cu termeni juridici pentru acceasta procura. A trimis 3 procuri de care nu a tinut cont de sfaturile Notarului, fiind declarate nule de Notar. In final Notarul a propus sa se faca un Contract de vanzare cumparare cu suma calculata de Notar la cel mai mic pret, imobil construit de cca 60 ani. Mama sa s-a consultat, telefonic, cu fiul sau si au cazut de acord cu aceasta varianta. Am semnat de comun acord Contractul respectiv din Aprilie 2006, am emis Factura fiscala purtatoare de TVA 24% in Februarie 2007, cu intarziere prin motivul ca nu accepta plata prevazuta in contract, predand originalul lui mama sa, mandatara.
La rugamitea mandatarei ca sa puna si societatea o parte din suma prevazuta din contract, am facut un Act aditional prin care am stipulat ca societatea este de acord sa plateasca 1/4 din suma totala, suma care deja era achitata prin TVA-ul platit la ANAF. Apoi in Mai 2007 am intocmit un PV de predare-primirea a imobilului in perfecta stare in care am stipulat ca nu a achitat suma prevazuta in actul aditional.Din acel moment nu a binevoit sa achite suma ramasa, nu a mai comunicat cu mine niciunul. Am trimis mesaje pe email de nenumerate ori fostului asociat referitoare la plata sumei din contract si a refuzat sa imi mai raspunda.
In final s-a hotarat sa vanda imobilul care intrase in posesia lui prin respectivul Contract neachitat si a fost gasit dator catre societate, la intocmirea Cartii funciare, precizind ca nu poate elibera Cartea funciara pina nu achita suma respectiva din Actul aditional la Contract. Mandatara a venit sa ii eliberez o adeverinta precum ca a achitat acea creanta pentru ca ii cere la intocmirea Cartii funciare si i-am eleberat adeverinta , dar mentionind adevarul, adica neplata, la data de 20.02.2015, ca urmare aflarii de Legea nou aparuta care prevede prescrierea dupa 3 ani, a venit cu cerere de acceptare a Prescrierei la Judecatoria Pascani. Instanta m-a instiintat ca in termende 25 de zile sa vin in Intimpinare cu acte doveditoare. Ca acte doveditoare sunt cele mentioanate mai sus, eventual si altele care mi se va cere in instanta la primul termen.
Intrebarea este: se mai poate spera sa puna pe rol Presrierea si sa-i oblige sau sa le recomande sa o faca pe cale amiabia achitarea sumei respective ???