avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz? Accesul la locuinta personala de la Drum ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz? Accesul la locuinta personala de la Drum Judetean, taxata in baza OG 43/1997,

buna ziua , am primit o invitatie la Consiliul Judetean ,directia Drumuri Judetene ,in care ma invita sa fac un contract in baza OG 43/1997 art. 47 ,alin(7) ,pentru ca am depasit 4 m latime cu accesul la locuinta personala .
acest articol spune ca administratorul drumului are dreptul sa puna o taxa in anumite conditii , insala articolul 47 , alineatul (6) ,adica cu un rand mai sus , spune ca nu se percep taxe pentru constructii supraterane si instalatii care deservesc locuintele casnice lucru care este intarit si de Anexa nr.6 a Ordinului nr. 290/17.06.2013 al ministrului delegat pentru proiecte de infrastructura si investitii straine, cu modificarile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al Romaniei nr.484/02.08.2013.
mentionez ca am facut un podet betonat cu lungime de 12 m pe care am acces la intrare in curte si in garaj , nu am periclitat in nici un fel traficul sau siguranta drumului .
tinand con ca trebuie sa ma prezint pe 04-11-2015 in gura leilor , imi poate confirma un specialist ca legea ma scuteste de plata taxelelor ,sau dimpotriva trebuie sa platesc o taxa ? multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii - partaj flori9 flori9 Exista vreo lege care sa spuna exact care este latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii, la un partaj ce urmeaza sa se faca? (vezi toată discuția)
Distanta legala pt. drum de servitute: 4m sau 7m? gabi-mirela gabi-mirela In anul 2007 am achizitionat un teren in Domnesti-Ilfov care beneficiaza de un drum de servitute cu latimea de 4m si lungimea de 60m. In anul 2010 am vrut ... (vezi toată discuția)
Somatie primarie pe hg 525/1996 danionofrei danionofrei Buna ziua, Este vorba de o cale de acces facute prin parcelarea pe o latura sa unui teren, pe care s-au construit case de locuit. Lungimea caii de acces:130 ... (vezi toată discuția)