Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

ref actualizare cu indice de inflatie

Am de platit o datorie de 10.000 euro ,care la data cand au fost luati 06 2006 cursul unui euro era 3,52.lei. Acum mi se cere sa-i platesc la cursul BNR,actual+ actualizat cu indicele de inflatie .din 2006 pana in 2015. Care ar fi suma totala de plata,? Faptul ca ii platesc la cursul BNR,actual nu inseamna ca s-a actualizat deja cu indicele de inflatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:23, 7 Noiembrie 2015
Valoarea prejudiciului consta în diferenţa dintre valoarea nominală a creanţei şi valoarea sa reală la data executării.
Actualizarea în funcţie de rata inflaţiei urmăreşte păstrarea valorii reale a obligaţiei băneşti initiale.
Elementul esenţial pentru modul de calcul al valorilor în operaţia de indexare este automatismul, respectiv modificarea cuantumului sumei datorate printr-o simplă operaţie matematică de proporţionalitate (calcul tabelar).

Vezi postarea anterioara a @apejcab:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala / dobanda penalizatoare in procesul civil? seldom seldom Buna ziua, Am de recuperat 40.000 euro din anul 2008 de la tatal meu care m-a dat afara din casa. Desi nu a recunoscut niciodata ca a primit acesti bani de ... (vezi toată discuția)
Actualizarea sumei datorate cu rata inflatiei sau cu dobanda legala Fran19 Fran19 Pot solicita in instanta actualizarea sumei datorate cu rata inflatiei sau cu dobanda legala sau cu ambele? (vezi toată discuția)