avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se calculeaza dobanda legala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se calculeaza dobanda legala?

Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca suma e in euro. Din 2 mai 2009 pana 1 aprilie 2010
Cel mai recent răspuns: dannus1964 , utilizator 22:27, 13 Aprilie 2011
Simplu! Se aplica dobanda de referinta comunicata de BNR !B-)
De acord dar suma este in euro - se va face transformarea in lei si dupa aceea se va calcul pe zi pe luna sau pe semestru dobanda ?? Cunoasteti mai multe detalii.?
Se face transformarea in RON la cursul BNR si se aplica dobanda de referinta pentru perioada respectiva! Verificati la Institutul National de Statistica si ei va vor comunica toate aceste date in mod oficial !B-)
Cunoasteti exact unde exista aceasta optiune pe INS
Nu exista notiunea de optiune! Se face adresa scrisa , se inregistreaza la registratura si ei va raspund in 30 de zile conform prevederilor legii 544/2001!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala manuelle manuelle Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta: sunt comerciant, am emis o factura in valoare de 2500 lei scadenta in 28 .11.2009. Plata mi s- facut in 07.07.2008. Cum ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata pentru daune interese pltgeorge pltgeorge Uff, este prima cerere pe care o fac. Nu stiu daca este prea lunga si am sa fiu amendat de moderatori, dar am sa risc. Intrebarea care as dori sa o pun este ... (vezi toată discuția)