avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatie in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatie in strainatate

As vrea sa va intreb daca o firma producatoare de case lemn ar putea trimite angajatii la montaj prin delegatie ( aprox 40 zile ).Daca da, as dori sa stiu ce am avea de facut sau de platit la stat pt aceasta perioada.( angajatii ar lua aprox 50 eur diurna / zi )
Deplasarea ar fi in UE.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:39, 9 Noiembrie 2015
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Art. 18 C.mun.
(1) In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.
(2) Informatiile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(3) Dispozitiile alin. (1) se completeaza prin legi speciale care reglementeaza conditiile specifice de munca in strainatate.
Va multumesc pt raspuns,dar m-ar interesa obligatia angajatorului fata de statul roman, dc exista asa ceva in cazul delagarilor unor angajati.( impozite, taxe etc. )
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
Fdrlaca81, utilizator
Diurna se impoziteaza la salariat pentru partea care depaseste 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice.

... angajatii ar lua aprox 50 eur diurna / zi ...


In acest caz, diurna este neimpozabila.
Diurna nu intra in baza de calcul al contributiilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati plecati in strainatate mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua cum se procedeaza in situatia in care o societate comerciala are de facut un montaj in Franta ? mentionez ca transportam salariatii cu masina firmei ... (vezi toată discuția)
Diurna strainatate, companie romanesca privata gappo_grup gappo_grup exista reglementari in ceea ce priveste diurna acordata pt. cetatenii romani care lucreaza in strainatate tot pt. companii romanesti private (salariul il ... (vezi toată discuția)
Delegatie franta anakis_80 anakis_80 Buna ziua, Ma adresez dvs. cu o intrebare referitoare la deplasarile in strainatate. As vrea sa stiu ce acte trebuie sa fie intocmite pentru delegarea ... (vezi toată discuția)