avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Am inceput o facultate, am si terminat-o, dar pe ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Am inceput o facultate, am si terminat-o, dar pe diploma scrie altceva decat cea ce mi s-a promis

Buna ziua.

Sunt din Targu Mures.
In 2004 m-am inscris la Facultatea de Medicina -specializarea Moase (asa scria si pe carnet, si pe adeverinte, peste tot) de 4 ani, in 2008 am terminat "Facultatea de Moase" am primit adeverinte, ca sa ne inscriem la master, si ni s-a eliberat si Autorizatie de Libera Practica (cu profesia Moasa).
In noiembrie anului 2008 s-au scos niste posturi pentru asistenti medicali generalisti/obstetricali, la care am aplicat si noi cu facultatea noastra de moasa, pentru ca erau 4 locuri de asistetni la sala de nasteri.
Ni s-a respins dosarele, cu pretextul, ca nu suntem asistenti, si moasele nu poate sa aplice la locuri scoase pentru asistenti medicali (am cerut in scris motivul pentru care ni s-a respins dosarele, nu am primit raspuns).
Acum urmeaza punctul cuminant.
Diplome inca nu avem, pentru ca...in fiecare zii ne zice altceva.
Diploma o sa avem in curand, asa ni se promite, dar pe diploma nu o sa scrie Moasa, ci asistent medical obstetrical.
Intrebare:
-este legal sa incep o facultate, care nici nu era acreditata, si intre timp mi se schimba si specializarea?
-daca in 2008 ni s-a respins dosarele, cu pretextul ,"numai cu diploma de asistenti angajam" si in final si eu asistent o sa fiu, comform diplomei.(am fost discriminat, mi se pare).

As fii foarte recunoscator pentru un eventual raspuns.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 15:37, 5 August 2009
Trebuie sa stiti ca la inceputul oricarei forme de invatamant aveti obligatia legala de a studia si a va informa asupra autorizarii de catre ministerul muncii si ministerul educatiei a acesteia.
Dar oricum ar fi dati-i in judecata, alta sansa nu aveti intrucat se pare ca miroase a inselaciune
Multumesc pentru raspuns.

Pretextul Facultatii este, ca este un ordin de urgenta de la ministerul sanatatii, ca sa ne puna asistenti obstetricali.
Dar inselaciunea, sau gafa lor era acolo cand ni s-au respins dosarele.
Multumesc inca o data pentru raspuns
Facultate de moase???

N-as fi crezut ca o sa ajung sa aud de asa ceva...

In fine... cea mai mare parte din vina o purtati dvs ... ani de zile vi se spun tot felul de basme, pe care dvs le credeti fara nici o rezerva...

Iar la sfarsit vine socul...
Cel putin de acum inainte verificati orice afirmatie, situatie, concept..., inainte de a lua o decizie. Mai ales, daca prin decizia pe care o luati va poate afecta si pe dumneavoastra. Ani si bani, banuiesc , irositi degeaba?
Imi cer scuze, dar nu erau basme, facultatea chiar asa a pornit, cu numele de Facultate de Moase, am autoriatia de libera practica cu titlul de Moasa (avizat de juristul spitalului) colegele care nu au facut autorizatia de libera practica, acum nu mai pot obtine cu titlul de Moasa. Aici mi se pare ciudat.

Alte discuții în legătură

Care este incadrarea corecta? si cum o obtin? Aniladamacular Aniladamacular Care este incadrarea corecta? Si cum o obtin? Sa vedem daca spun corect... Asadar-de profesie asistent medical generalist. Din 1995. In anul 1999 examen ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! supun atenției dvs următoarele : asistent medical ... Aniladamacular Aniladamacular Buna ziua! Supun atenției dvs următoarele : Asistent medical generalist - diploma de absolvire a scolii postliceale Confirmare la specialitatea ... (vezi toată discuția)
Diploma asistent medical kaspersci kaspersci Anul acesta am terminat scoala posliceala sanitara , am luat diploma insa nu stiu care sunt demersurile necesare pentru recunoasterea acesteia in uniunea ... (vezi toată discuția)