avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intimidare si amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intimidare si amenintare cu moartea

Buna ziua,

In cazul unui concubinaj ce dureaza de 17 ani :

- ce cale legala ar exista pentru:
a) evacuarea concubinului din apartamentul proprietate personala (apartament achzitionat de concubina dinaintea inceperii relatiei cu acesta)
b) ca concubinul sa nu aiba vreun drept financiar in urma vanzarii imobilului

- ce repercursiuni ar avea asupra concubinului, o plangere facuta de concubina la politie pentru intimidare si amenintare cu moartea

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:20, 11 Noiembrie 2015
cererea pt evacuare in instanta.
oricum nu are drept la banii obtinuti din vanzare.
poate vinde intai daca asta vrea si cumparatorul sa il evacueze.
o plangere penala probabil cxa nu ar duce la niciun rezultat, poate o amenda.
Nu stim al cui e imobilul, cum a fost cumparat, din banii cui, ce imbunatatiri s-au facut si din banmii si munca cui, asa incat ne e dificil sa raspundem.
Pe langa cererea pentru evacuare adresata instantei civile, v-as recomanda sa depuneti si plangere penala pentru amenintare, cand o sa afle de actiunea de evacuare, cu siguranta o sa devina mai agresiv.
Aveti martori care sa confirme faptul ca sunteti amenintata?

Imobilul este proprietatea personala a concubinei, intrucat a fost achizitionat cu cash inainte de inceperea acestui relatii.
Din momentul inceperii relatiei, au contribuit amandoi la cheltuielile si imbunatatirile aduse apartamentului, concubinul fiind luat in spatiu.
Singurii martori sunt cei din familia concubinei (respectiv mama si fica), aceste amenintari avand loc doar in casa.
Mergeti pe un ordin de protectie.

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea primirii in locuinta a unui tolerat evacuat prin ordin de protectie MarleneC MarleneC Va rog sa ma indrumati ce pasi legali exista - pana in clipa de fata am primit raspunsuri ABSOLUT CONTRADICTORII atat de la avocati cat si de la lucratori ai ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)