avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme canalizare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme canalizare bloc

Buna ziua! Sunt un locatar al unui bloc in care de o luna de zile avem probleme cu canalizarea (au iesit dejectiile la subsol si produc un miros infernal). Cei care ar trebui sa ne reprezinte de la Asociatia de proprietari i-au chemat pe cei de la Apa Canal dar problema nu s-a rezolvat. Daca ne adresam Asociatiei de Proprietari vicepresedinta este pusa pe cearta (eu chiar nu am chef sa cobor la nivelul ei). Mentionez ca nu sunt membru in asociatie si nu am incredere in cei care ne reprezinta.Va rog sa imi spuneti ce as putea face pentru a rezolva aceasta problema sau pentru a-i determina pe cei de la Asociatie sa o faca. Nu doresc neaparat sa fie amendata Asociatia dar doresc sa ni se rezolve problema, pentru a nu ne imbolnavi in propria casa (nu pot sa stau in bucatarie de miros si am si un copil de 11 luni). Eu impreuna cu locatarii scarii am dori sa ne adresam Sanepidului, dar cred ca trebuie sa reclamam Asociatia. Va rog sa imi dati idei in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:42, 15 Noiembrie 2015
Apa Nova nu desfunda decat gurile de canal care ii apartin.
Probabil ca la dv. in bloc s-a infundat coloana de evacuare pana la gura de canal care apartine blocului.
In acest caz ori faceti munca voluntara (va trebuie cisme de cauziuc, "sarpe de desfundat" bagat pe coloanele de evacuare si interventie in canalul exterior pentru a trage dopul format, ori chemati o firma de canalizare care o va face profesionist si pe suma frumusica.
Pentru ca este vorba de o lucrare urgenta, iar asemenea firme sunt greu de gasit, va dau un exemplu
[ link extern ]

Retineti, insa, ca nu am lucrat cu aceasta firma, deci nu stiu calitatea lucrarii, atat doar ca am gasit-o pe Google. Puteti sa mai cautati, poate gasiti si altele.
Totul e ca presedintele sa vrea sa dea suma ceruta.
In caz contrar, poate intra dumnealui cu un "sarpe" in subsol si presteaza.
Hotarati-va ce doriti ,deoarece ,in speta dv ,daca nu se poate solutiona amiabil,ar ramane varianta sesizarii autoritatilor in domeniu
Pentru a fi corect si eficient reprezentati,sensibilizati proprietarii care sa constientizeze atitudinea si comportamentul reprezentantilor alesi ,ocazie cu care pot demite persoanele care nu se achita de obligatiile asumate
Pe dv va doare ca ar putea fi amendata asociatia de proprietari in conditiile in care denuntati existenta unui focar de risc?
Pago a scris:
Daca ne adresam Asociatiei de Proprietari vicepresedinta este pusa pe cearta (eu chiar nu am chef sa cobor la nivelul ei). Mentionez ca nu sunt membru in asociatie si nu am incredere in cei care ne reprezinta.

Daca nu sunteti membru al asociatiei nu puteti avea pretentia ca cei ce au fost alesi de membrii asociatiei sa va reprezinte pe dumneavoastra.
Dar, asa cum spuneti, puteti sa sesizati autoritatrea de sanatate publica (directia de sanatate publica). Va dati adesa in acea sesizare si vor lua legatura cu dumneavoastra.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi iese wc-ul in casa! ralucarrie ralucarrie Buna ziua!Am si eu o problema grava,stau la bloc si din data de 12 noiembrie 2011mi se infunda canalul de scurgere principal,imi iese in casa toata ... (vezi toată discuția)
Apa menajera de la bucatarie refuleaza in chiuveta... ce pot face din punct de vedere legal? mirela2402 mirela2402 X-(X-(Ce este de facut??? Locuiesc la etajul 8 iar la etajul 11 pe partea de deasupra apartamentului meu este montata o masina de spalat rufe in bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste vidanjarea? Kinga22 Kinga22 In scara in care locuiesc s-a infundat canalizarea principala.Vecinii dau vina unul pe altul iar pe doamna de la asociatie nu o intereseaza si se pare ca ... (vezi toată discuția)