avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se plateste vidanjarea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se plateste vidanjarea?

In scara in care locuiesc s-a infundat canalizarea principala.Vecinii dau vina unul pe altul iar pe doamna de la asociatie nu o intereseaza si se pare ca refuza sa sune la compania apa.Intrebarea mea este...daca sun eu la compania apa si cer o vidanjare se poate face factura pe asociatie astfel incat toata lumea sa plateasca?#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:09, 20 Iunie 2015
Avand in vedere ca instalatia colmatata este scurgerea generala,aceasta este parte comuna,
a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari,
costurile aferente urmand a se repartiza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Daca nu faceti parte din comitetul executiv atunci nu aveti in asociatie nicio alta calitate decat cea de proprietar astfel ca in conditiile in care anuntati compania de apa o veti plati personal chiar daca factura va fi emisa pe numele AP.

Contractele de orice fel se fac prin intermediul comitetului executiv iar presedintele in calitatea de reprezentant al AP este cel care trebuie sa incheie contract de vidanjare.

"Doamna" de la asociatie este administratorul sau presedintele AP?

Infundarea canalizarii se poate intampla pe coloana blocului sau intre gura canalului blocului si cea a furnizorului.
Sa ma explic.
- in afara cladirii sunt doua guri de canal asezate in linie perpendiculara pe planul blocului relativ apropiate. Cea mai apropiata de cladire este a asociatiei, cea din strada, deci mai departe de cladire, este a furnizorului.
- daca nu stiti unde s-a produs dopul care infunda canalizarea, chemati furnizorul care are si un serviciu de canalizare. Ei vor vedea unde este pricina necazului. Daca e la gura lor de canal, o desfunda gratis.
- daca e la gura de canal a asociatiei sau chiar in subsol, atunci va pot face vidanjarea, dar trebuie sa platiti.
Administratorul sau presedintele sa dea telefon la furnizor si sa faca comanda. Tot la telefon se poate interesa si de modalitatea de plata, fie pe loc, fie prin adaos la factura de apa (mai putin probabil).
Trebuie sa stie codul de client, de aceea v-am zis ca unul din cei doi trebuie sa faca comanda.
In caz ca furnizorul nu vrea sa va faca vidanjarea, atunci trebuie sa chemati o firma particulara de asemenea prestatie.

Plata aceasta se repartizeaza tuturor apartamentelor care isi deverseaza apa la acea gura de canal, pe cota-parte indiviza, respectiv scarile blocului aferente. E posibil ca un bloc sa aiba 1,2 sau mai multe guri de canal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Canalizare infundata nikulae nikulae s-a infundat teava de canalizare de la peretele blocului pana la canalul din mijlocul strazii..trebuie sa platim pe cei de la apa nova daca ii chemam sa o ... (vezi toată discuția)
Reparatii la instalatia de canalizare din subsolul blocului marinsandu marinsandu Buna seara! Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ... (vezi toată discuția)
Reabilitare canalizare pe domeniu public balu_adrian2000 balu_adrian2000 buna ziua, ca presedinte de asociatie de proprietari ma inalnesc anual cu o situatie neplacuta. canalizarea se infunda si ea este desfundat pe banii ... (vezi toată discuția)