avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager

buna ziua.am un contract de vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager,cu parintii mei.ce pot sa fac in cazul in care parintii mei au abuzat fortat de mai mult de jumatate din locuinta ,eu neputand folosii acea parte din locuinta.acum ei au plecat de buna voie la alta adresa,lasand locuinta incuiata,luand tot ce era acolo. locuinta fiind goala pentru mine este un pericol deoarece nu am fost informat de lasarea in siguranta a locuintei,din punct de vedere gaze,apa,lumina,eu neputand intra acolo.mentionez ca din toata locuinta eu nu folosesc decat doua camere.multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
vali_sudoru, utilizator
Folosiți pana la urma jumătate sau nu?
Oricum, parintii au dreptul sa folosească imobilul dacă au drept de uzufruct, nu și dvs.
am inteles, dar eu ce pot sa fac in acest caz trebuie sa existe o solutie,ei daca vor o sa stea in toata casa sau inchiriaza si eu cu familia sa stau afara?
Exact.
Cred ca trebuia sa va fi interesat înainte ce înseamnă dreptul de uzufruct și apoi sa fi semnat.
Ce puteți face e sa va mutați în alta parte. Bănuiesc ca nu ați dat bani pe ap, deci nu ați pierdut nimic.
actul a fost cu suma destul de mare,dar problema este ca trebuie sa existe o solutie ca eu am investit bani si actul nu cred ca e facut ca,clauza sa-si bata joc de nudul proprietar.mai ales ca ei au ales sa plece din casa .
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
vali_sudoru, utilizator
Dvs stați în casa sau în afara ei ca nu prea se înțelege?

Alte discuții în legătură

Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)