avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... "Lege pentru copiii capsunarilor!!"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Lege pentru copiii capsunarilor!!"

Am citit in ultimul timp ca ar fi aparut o lege pentru copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate si posibilitatea acestora de a incredinta legal copilul unei rude. Ma puteti ajuta si pe mine cu un nr. al legii sau un monitor oficial, ceva...orice....

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: alinaralu , utilizator 17:24, 23 Iulie 2009
Este deocamdata o initiativa legislativa.
Aceasta prevede ca romanii care pleaca la munca in strainatate sa isi lase copiii aflati in intretinere in grija unei rude sau a altei persoane.
Printre alte obligatii ar fi si aceea de a notifica cu 40 de zile inainte Serviciul Public de Asistenta Sociala sau Consiliul Local din raza de domiciliu.
De asemenea,cadrele didactice vor avea obligatii,in sensul de a anunta orice forma de abuz asupra acestora,daca au luat cunostinta despre aceasta.
...sau sa ii dea spre adoptie ca sa aiba parinti in continare ca multi uita de mititei.Este trist.Ne vindem pentru nimic.Si animalele isi iubesc puii mai mult decat unii dintre noi.RUSINE!Sunt foarte suparata si acest subiect ma deranjeaza foarte tare, sa ca ma retrag, cu scuze fata de cei care pleaca doar pentru a avea cu ce-i creste si care sufera pentru copiii lor.
Lorela a scris:

...sau sa ii dea spre adoptie ca sa aiba parinti in continare ca multi uita de mititei.Este trist.Ne vindem pentru nimic.Si animalele isi iubesc puii mai mult decat unii dintre noi.RUSINE!Sunt foarte suparata si acest subiect ma deranjeaza foarte tare, sa ca ma retrag, cu scuze fata de cei care pleaca doar pentru a avea cu ce-i creste si care sufera pentru copiii lor.


:offtopic: Interventie moderator
Daca o persoana v-a nemultumit si doriti sa porniti o discutie pe aceasta tema, puteti sa faceti acest lucru si fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca acele persoane au avut / au o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa lor.
Pe forumul Avocatnet se discuta probleme juridice.
Imi pare rau ca va deranjeaza acest subiect...dar v-ati intrebat vreodata daca nu cumva acesti parinti au dreptate??? Ce le ofera tara noastra... somaj crescut, saracie si cam atat. Pentru un parinte care nu are posibilitatea sa-si cumpere o locuinta, sau sa-si gaseasca un loc de munca rezonabil poate ca munca in afara este o oportunitate. Asta nu inseamna ca si-a abandonat propriul copil si ca nu-i pasa de acesta.
Poate dumneavoastra ca avocat aveti mai multe oportunitati dar asta nu inseamna ca in toate meseriile este la fel. Poate ca ar trebui sa se gandeasca cineva si la posibilitatea de a-i ajuta pe acesti parinti nu de a-i condamna.
Imi cer scuze daca v-am deranjat dar nu "ii puteti baga pe toti parintii in aceeasi oala", nu toti isi abandoneaza copii. Poate sacrifica cea mai frumoasa perioada din viata lor si a copiilor lor doar pentru ca in viitor sa le poata fi mai bine.
Din modul in care ati intrebat am inteles preocuparea dv in sensul bun si important este ca le doriti binele copiilor.
Sanatate si toate cele bune va doresc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
ContSters76710, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor alinaralu alinaralu pot pierde baiatul in varsta de 6 ani daca nu am o locuinta proprie?sunt in divort de sotul meu si am un baietel de 6 ani din casatorie.eu lucrez in italia ca ... (vezi toată discuția)
Forma legala de a gazdui doi elevi de liceu anla2 anla2 Buna ziua, Va rog un sfat: Daca cineva a mostenit o garsoniera nelocuita si vrea sa gazduiasca doi elevi din judet care ... (vezi toată discuția)
Adoptii imposibile Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]In Romania, in fiecare zi un copil e abandonat![/b] Este stiut faptul ca tara noastra se afla din pacate pe primul loc in Europa la numarul de copii ... (vezi toată discuția)