avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala

Buna dimineata!
Problma arata in felul urmator: Administrez o suprafata de padure. Aceasta padure a fost pe jumatate a bunicii mele(mama mamei mele) si jumatate a fratelui bunicii. Cum batranii au murit, avand cate un singur mostenitor padurea este acum proprietatea mamei mele si a matusii mele. De cand ne-a improprietarit, matusa nu s-a interesat de aceasta padure din motive de ea stiute, a zis ca nu o intereseaza, deci doar noi ne-am ocupat de administrarea ei.
Avem un contract de paza cu un ocol silvic privat ce are un reprezentant local(padurar). Am fost sambata prin padure si am observat lipsa a 3 arbori, ce-i drept micuti(undeva la 2-2,5 mc). Din spusele unor oameni, lemnele ar fi fost taiate chiar de padurar care obisnuieste sa fure lemne de pe unde poate si sa le vanda. Dar cum nu l-am prins, sunt constient ca nu il pot acuza de furt. Am discutat cu el si initial a zis ca imi va inapoia lemnele disparute, din moment ce el practic nu prea si-a facut treaba si nu a pazit padurea. Daca am cazut de acord cu el m-am gandit sa nu mai apelez la politie pentru a nu-i mai creea alte probleme. Acum zice ca el imi da lemne, dar sa ma duc sa mi le aduc, iar eu nu vreau asta pentru ca stiu ca el imi da lemne tot din furat si nu vreau sa intru in alte probleme. I-am spus sa mi le aduca acasa, dar refuza.
Intrebarea mea este cam care ar fi calea legala pentru a-mi recupera prejudiciul?
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
SilviuFrujina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:17, 20 Noiembrie 2015
Calea legala ar fi sa sesizati oficial autoritatile in drept
Acestea sa constate lipsa masei lemnoase ,eventual sa dispuna cercetari pentru identificare autor sau ,avand in vedere existenta contractului de paza cu un ocol silvic privat ce are un reprezentant local (padurar),sa dispuna ca acesta sa raspunda pentru neglijenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de arbori din padurea mea ! bĂtaie de joc la adresa proprietarilor ... carolina21000 carolina21000 FURT DE ARBORI DIN PADUREA MEA ! BĂTAIE DE JOC LA ADRESA PROPRIETARILOR DE PĂDURI ! Codul Silvic e o bataie de joc la adresa propietarilor de paduri. Eu am ... (vezi toată discuția)
Padure "pazita" de ocolul silvic sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Dețin in posesie 11 ha pădure pentru care plătesc paza la un ocol silvic. Când am primit in posesie aceasta pădure am observat mai târziu ca un ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)