avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea silvica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea silvica

As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. Ma aflam in padurea, proprietate privata(pentru care am titlu de proprietate), unde fasonam cu drujba resturile unor copaci care mi-au fost furati, furt pe care l-am reclamat. Organele de politie impreuna cu mai multi cetateni(presupusi faptasi, care au fost reclamati de mine anterior ) au intrat pe proprietatea mea, mi-au retinut drujba si au facut un proces verbal in care au mentionat faptul ca un arbore in diametru de 25cm a fost taiat fara a fi fost marcat de lucratorul silvic.Mentionez faptul ca acesta se afla in padurea aflata in proprietatea mea(fapt certificat de angajatul primariei-inginer la registru agricol ) si era distrus in proprtie de 70-80% de cadera arborilor ce mi-au fost furati.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 01:46, 15 Februarie 2016
Cine va adinistreaza padurea, ocol privat sau de stat?
Padurea nu este data in paza niciunui ocol. Ocolul a refuzat sa ia in paza suprafete mai mici de 5 hectare. Mentionez faptul ca diametrul de 25cm al arborelui a fost stabilit de angajatul ocolului de stat(padurar).Acesta a spus ca acest arbore desi se afla in proprietatea mea si desi era distrus in proprtie de 70-80% trebuia marcat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
anduteo, utilizator
anduteo a scris:
[...] desi se afla in proprietatea mea si desi era distrus in proprtie de 70-80% trebuia marcat.

Asta voiam sa va spun ca pentru fie doboraturi, fie igienizari, fie alte lucrari arborii trebuiesc marcati si apoi taiati. Indiferent in proprietatea cui se afla padurea, este supusa regimului silvic, cu alte cuvinte nici chiar proprietarul nu poate taia dupa bunul sau plac.
Am inteles faptul ca arborele trebuia marcat,dar as vrea sa stiu daca politistii insotiti de alte persoane aveau voie sa intre pe proprietatea mea. Este diferenta intre curtea casei mele si parcela de padure,ambele fiind proprietatea mea. In curtea casei nu intra decat cu mandat .Nu acelasi lucru ar fi trebuit sa se intample si in padure? Multumesc!
Da este diferenta, caci curtea casei este un loc imprejmuit care tine de o locuinta, ceea ce parcela cu padure nu este. In padure, atat politia, cat si padurarul au competenta sa constate fapte penale sau contraventionale.

Alte discuții în legătură

Probleme cu padurea. Geani_geani Geani_geani Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu ocolul silvic . Geani_geani Geani_geani Buna ziua. Am o problema cu ocolul silvic (Directia Silvica). In urma cu 2 ani ni s-a reconstituit dreptul de proprietate ptr 2 ha padure. S-a facut parcela si ... (vezi toată discuția)
Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala SilviuFrujina SilviuFrujina Buna dimineata! Problma arata in felul urmator: Administrez o suprafata de padure. Aceasta padure a fost pe jumatate a bunicii mele(mama mamei mele) si ... (vezi toată discuția)