avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Padure \\"pazita\\" de ocolul silvic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Padure "pazita" de ocolul silvic

Dețin in posesie 11 ha pădure pentru care plătesc paza la un ocol silvic.
Când am primit in posesie aceasta pădure am observat mai târziu ca un hectar nu era de fapt împădurit. Era folosit ca loc de adăpat sau hrănit animale. Eu plătesc paza ca si cum ar fi un hectar de pădure
Acum 2 ani cineva mi-a arat abuziv acest hectar. Anul trecut am plantat lucerna.
Mergând acum câteva zile in pădure am descoperit capre si oi care pășunau fara acordul si știința mea atât in pădure cat si pe terenul de lucerna. Deasemenea o porțiune de lucerna era deja cosita.
Am sunat pădurarul si seful pazei la acest ocol silvic. Pădurarul a făcut un proces verbal repede pentru a sancționa pe cioban. ( De fapt acoperindu-se pe ei deși nu el l-a prins pe vinovat) Deasemenea s-au sustras de la vinovatie de a nu fi păzit pădurea si hectarul cu lucerna motivând ca ei nu păzesc lucerna cu toate ca primesc bani pentru a păzi si hectare respectiv. Am fost informat ca si arbori dispar si au dispărut din pădure.
Ce masuri ma sfătuiți sa iau?
Am investit in aceasta lucerna si doresc sa-mi recuperez paguba. Deasemenea plătesc un ocol silvic ce nu-si executa îndatoririle

Mulțumesc pentru răspuns

Alte discuții în legătură

Rezolutie inacceptabila sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna ziua, In urma cu cateva luni am fost impreuna cu doua persoane in padurea mea. Mentionez ca la capatul padurii exista si un hectar neimpadurit care este ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu-legislatie succesiva in timp pt calculul prejudiciului marian14 marian14 buna, Problema mea e putin mai controversata, am fost angajat la primarie ca muncitor calificat cu gestiune si atributii de paznic de pasuni.Gestiunea ... (vezi toată discuția)
Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala SilviuFrujina SilviuFrujina Buna dimineata! Problma arata in felul urmator: Administrez o suprafata de padure. Aceasta padure a fost pe jumatate a bunicii mele(mama mamei mele) si ... (vezi toată discuția)