avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie la notificare incetare cim?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie la notificare incetare cim?

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca am notificat angajatorul in perioada de proba despre dorinta mea de a inceta cim,acesta ,angajatorul,mai trebuie sa emita decizie incetare cim?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 24 Noiembrie 2015
1. Notificarea in sine este decizia angajatorului, nu se emite o decizie separata de notificare.

2. Codul muncii spune:

Art. 31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...
eu am depus notificarea prin mail,ieri,semnata de mana,scanata si atasata la mail si nu mi s-a dat nr inregistrare,desi am cerut sa mi se comunice tot prin mail.in schimb angajatorul ma cheama sa semnez decizie incetare cim...e corect?
Unii angajatori procedeaza la emiterea unei decizii de incetare si intr-o astfel de situatie .
1)e valabila notificarea trimisa prin mail,adica actul original,semnat de mana,scanat si atasat la mail?poate sa spuna angajatorul ca nu e valabila?
2)daca in decizia emisa de angajator pt incetare cim in per proba,e trecut alt motiv decat notificarea mea,de angajat,ce-i de facut?numai prin instanta sau si itm?
-mentionez ca eu am anuntat patronul intai verbal apoi in ziua urmatoare in scris prin mail,ca vreau sa plec
Da, poate sa spuna asa ceva.

ITM-ul nu are atributii in a anula deciziile de incetare a c.i.m., ci numai instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Un contract semnat online are valoare juridică? MrFB MrFB Buna ziua! Am cativa parteneri din alte orase/tari.Daca as trimite contractele semnate si stampilate de mine pentru a fi semnate si de ei si sa oprim cate ... (vezi toată discuția)
E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)