avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce sa fac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce sa fac

Buna ziua
am o problama la locul de munca si as dori un sfat ...sunt tehnician service si am o masina de la firma la care lucrez cu care ma deplasez la interventii ...problema a aparut prima data la cheia masini care nu mai deschidea usile si nici contactul masini ...am sunat la sediul firmei am explicat fenomenul si am primit OK-ul pentru a comanda o cheie la reprezentata FIAT ....dupa 1 saptamana nu am mai putut porni masina fiinca contactul a cedat.....am sunat la firma si au spus sa astept cheia ....dupa alte 5 zile a sosit si cheia si...cu cheia noua se puteau deschie usile dar contactul nu pute si folosit .......pentru cheie firma a platit 1600 lei ....acum vine tragedia firma ma pune sa platesc eu aceasta suma oare se poate asa ceva ...???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 23 Iulie 2009
Buna ziua,

daca nu sunteti mecanic auto atunci nu vi se poate reprosa nimic;
dvs. ati presupus ca este din cauza cheii dar nefiind de specialitate si neavand in fisa postului atributii de diagnostic al problemelor auto, nu aveati obligatia sa diagnosticati corect...
asadar, nu vi se poate imputa aceasta grseala.
Firma trebuia sa trimita masina la un service autorizat care sa puna diagnosticul corect.

Avocat Boncu
multumesc pentru raspuns
dar masian a fost in service pentru altceva adica inlocuirea unui rulment pe fata cu vreo 3-4 zile inainte de a comanda cheia iar receptionerul de la service cat a stat masina acolo nu a putut porni masina ....dupa terminarea reparatiei am intrebat daca cheia e devina si au confimat verbal
si asa am comandat acea cheie

ps calificarea mea este de mecanic auto dar cum a-ti mentionat in fisa postului nu am astfel de atributii
Potrivit Codului Muncii, salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor. Prin urmare, daca acea defectiune s-a datorat exclusiv vinei dvs atunci angajatorul poate emite pretentii..... in caz contrar, nu are niciun drept sa va ceara acea suma de bani.
bine bine si cum se poate constata ca din vina mea sa defectat cei de la firama nu au vazut masina si in caea perioada in care asteptam cheile am circulat cu masian la programul de lucru zilnic ....nu s-a pus problema sa stau pana vin cheile
In baza unei expertize tehnice se poate stabili cauza defectiuni.

Alte discuții în legătură

Probleme service auto viperablue viperablue Sunt proprietarul unei masini oarecare care in decembrie 2013 a fost intr-un service pentru o revizie totala, distributie, filtre, ulei etc ... Cu aproximativ ... (vezi toată discuția)
Revizie reprezentanta - expertiza auto M9M M9M Buna ziua, Am facut revizia la masina la reprezentanta, ajuns acasa am deschis capota si constat ca nu s'a schimbat nimic la motor (filtre, ulei etc.) ... (vezi toată discuția)
Probleme autoturism nou cumparat. artmir artmir Buna ziua. In data de 26.10.2020, am achizitionat un autoturism nou, marca KIA, de la reprezentanta KIA. In data de 28.03.2021, la pornirea autoturismului s-a ... (vezi toată discuția)