avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit PFA

Persoana Fizica Autorizata care are ca unic obiect de activitate organizarea manifestarilor artistice (teatru papusi) are obligatia de a plati impozit pe venit 16%?
Pentru organizarea de spectacole persoanele respective sunt obligate prin Codul fiscal sa inregistreze bilete de intrare, la organele fiscale ale primariilor in a caror raza desfasoara activitatea, si sa plateasca 2% din valoarea biletelor vandute.
Cel mai recent răspuns: CO.COS , utilizator 10:09, 26 Noiembrie 2015
Da, raman neschimbate acele dari la stat ca pentru orice pfa: impozit pe venit 16%, cass 5,5% si cas daca e cazul.
Acela la care va referiti e impozitul pe spectacole reclementat in codul fiscal la impozite si taxe locale, art. 273.
Păi nu e dublă impunere?!? Asupra veniturilor care sunt realizate exclusiv din prestarea unei activităţi artistice se ia impozit de două ori??? la încasările din bilete (să zicem 5000 lei) se plăteşte impozit pe venit 16% şi impozit pe spectacole 2%. Sunt două impozite pe aceeaşi sursă!!! Nu cred că este legal. Adică un biet artist (PFA) trebuie dea bon fiscal pe casa de marcat şi să taie bilete de intrare la spectacol cu aceeaşi valoare? Este o mare tâmpenie. Vă rog să mă convingeţi cu prevederi legale.
Eu sunt de părere că impozitul pe spectacole este singurul care se plăteşte, şi binenţeles contribuţiile.
Un impozit merge la bugetul central si altul la cel local.
Bun, asta e o posibilă diferenţă, dar nu neapărat legală. Asta înseamnă că un PFA artist, cântăreţ, magician, păpuşar, etc. (unul care trebuie să taie bilete de intrare!) este pus în situaţia de a plăti mai mult decât un PFA care nu trebuie să taie bilete de intrare. Adică primul plăteşte 16% din încasări la BS + 2% din încasări la BL, iar al doilea numai 16% la BS. Care-i logica?!? Exist[ o explicaţie raţională sau măcar legală?
Cel care taie bilete de intrare e organizatorul de spectacole, are deci de incasat un venit mai mare dacat cel care e papusar, artist, cantaret, etc, si care isi ia partea lui de la organizator, alaturi de alti artisti care isi sustin reprezentatia in acea sala. Difera si codurile caen.

Alte discuții în legătură

Taxe aplicabile biletelor la un eveniment Sdragos Sdragos Buna ziua, as dori sa organizez impreuna cu alte 3 persoane fizice un eveniment (petrecere) cu acces pe baza de bilete pentru ~300 de persoane. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde si mie cineva? organizare spectacol gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului ... (vezi toată discuția)
Monografie si documente justificative seli seli Va rog sa imi spuneti si mie pentru o societate SRL / II , care organizeaza ocazional , concerte interactive pentru copii , ce documentele justificative ... (vezi toată discuția)