avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Proceduri dupa o casatorie a unui cetatean roman cu o ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Proceduri dupa o casatorie a unui cetatean roman cu o cetateana din strainatate

Care ar fi pasii care trebuiesc urrmati dupa ce un cetatean roman s-a casatorit in Congo cu o cetateana congoleza?
Doreste sa-si aduca sotia in Romania si ptr.acest lucru i se cer o gramada de pasi..ba legalizarea la Starea Civila, ba la Imigrari....ma poate ajuta cineva cu vre-un sfat?
Cel mai recent răspuns: ContSters374245 , utilizator 14:24, 24 Noiembrie 2015
I s-a spus bine. Intai trebuie sa transcrie casatoria la Starea civila de la locul de domiciliu apoi, pe baza certificatului de casatorie romanesc pe care-l va primi, cerere de viza la ambasada noastra din Angola pentru ca in Congo nu avem decat reprezentanta diplomatica onorifica.
Daca e acolo ar trebui sa ia legatura cu cei de la consulatul nostru si sa inscrie certificatul acolo, trebuie indeplinite niste formalitati la autoritatile congoleze si daca nu le parcurge pe toate e mai greu sa rezolve din tara.

Date de contact ale ambasadei din Angola:
[ link extern ]
[ link extern ]

Certificatul obtinut in Congo trebuie apostilat acolo de autoritatile competente (nu stiu care sunt, poate echivalentul prefecturilor de la noi) si supralegalizat.
Aveti informatii aici:
[ link extern ]
inclusiv despre supralegalizare:

Actele oficiale întocmite sau legalizate de către o autoritate străină pot fi folosite în faţa autorităţilor române numai dacă sunt supralegalizate, pe cale administrativă ierarhică şi în continuare de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, spre a li se garanta astfel autenticitatea semnăturilor şi sigiliului.
Supralegalizarea pe cale administrativă este supusă procedurii stabilite de statul de origine a actului, urmată de supralegalizarea efectuată fie de către misiunea diplomatică sau oficiul consular român din statul de origine, fie de către misiunea diplomatică sau oficiul consular al statului de origine în România şi, în continuare, în ambele situaţii, de către Ministerul Afacerilor Externe.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada egiptului ... Sofia Popescu Sofia Popescu M-am casatorit cu un cetatean egiptean la ambasada Egiptului din Londra. Certificatul este supralegalizat, cu stampilele ambasadei din Londra si MAE ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiririere cu proprietar in strainatate marinicad2002 marinicad2002 m-am mutat cu chirie intr-un apartament in sectorul 4, unde as vrea sa inchei un contract de inchiriere pe care sa-l declar la administratia fiscala, insa ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan khadija 40 khadija 40 Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm ... (vezi toată discuția)