avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract de inchiririere cu proprietar in strainatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract de inchiririere cu proprietar in strainatate

m-am mutat cu chirie intr-un apartament in sectorul 4, unde as vrea sa inchei un contract de inchiriere pe care sa-l declar la administratia fiscala, insa unicul proprietar este in Congo si nici nu vine cel putin pt un an.
care este solutia?
ar putea imputernici pe cineva ?...are aici o sora care e de acord, dar imputernicirea va trebui sa o faca la un notar de-acolo(poate si in alta parte decat la notar?), care i-o va redacta in ce limba?(poate franceza sau engleza), cei de la administratia fiscala o vor in romana, e valabila ea in limba localnicilor?
si-apoi, mi-o va putea trimite prin mail (scanata) sau prin fax, ori trebuie neaparat in original.... ?
am pus o gramada de intrebari... multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
marinicad2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:07, 23 Martie 2012
Procura se face fie la Consulatul Romaniei, desi nu cred ca Congo are Consulat, s ar putea sa fie Consulat tocmai in Senegal. Insa o poate face la un notar de acolo sau conform legii locului la un alt functionar competent supralegalizata trimsa in Tara tradusa si legalizata.
In calitatea de locatar,nu aveti obligatia si nu puteti declara contract de incheiriere la autoritatea fiscala
Obligatia declararii contractului de locatiune revine exclusiv proprietarului de drept al imobilului,caruia ii revine si obligatia achitarii impozitului aferent
Procura este obligatoriu sa fie incheiata de proprietarul de drept al spatiului cu destinatia de locuit si se utilizeaza numai in forma originala
Proprietarul va trebui sa faca o procura sorei sale din Congo, de preferat de la Consulatul Onorific al României la Pointe-Noire sau la Ambasada României din Angola.

Daca nu poate ajunge la una din cele de mai sus poate sa faca o procura la notarul din Congo care sa fie apostilata/supralegalizata (dupa caz) si trimisa prin posta in România (originalul) unde va fi tradusa la un traducator din franceza in română.

Impozitul va fi platit de cetateanul român din Congo la afp-ul unde este imobilul inchiriat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea cartilor de munca toul31 toul31 Buna ziua Eu si sotul meu suntem stabiliti in Franta din 1992 si avem nationalitatea romana-franceza. In momentul de fata Casa de Pensii de aici ne ... (vezi toată discuția)
Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)