avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti opinia dvs dpdv juridic daca am sanse de castig in urmatorul proces si pe ce m-as putea baza dpdv legal:
Anul trecut am achizitionat un apartament printr-o agentie imobiliara, Problema este ca acel apartament mi-a fost prezentat si de o alta agentie imobiliara a doua zi dupa ce semnasem deja contractul de intermediere cu prima agentie si de o alta agentie. Dintr-o eroare, crezand ca este vorba de aceeasi agentie si ca este doar o formalitate am semnat si cu aceasta agentie contract de intermediere. Ambele contracte de intermediere au stipulate ca si clauze ca nu pot cumpara prin alta agentie acel apartament fara sa platesc comision.
Acum sunt data in judecata de cea de a doua agentie careia nu i-am platit comision pentru valoarea comisionului *2..Trebuie sa fac intampinare in cateva zile .Va rog sa ma ajutati, exista vreun temei pe care as putea considera ca semnand cu prima agentie care stipula ca nu mai pot semna cu o a doua agentie si practic si cumparand apartamentul prin acea agentie , anuleaza practic al doilea contract?
Sau pe ce temei legal m-as putea baza pentru aparare.

Multumesc anticipat pentru raspuns si promptitudine,

Alte discuții în legătură

Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision agentie utilizator86 utilizator86 Luni, 25.07 am semnat un contract de inchiriere prin intermediul unei agentii. Contractul prevede inchirierea apartamentului din septembrie. I-am cerut ... (vezi toată discuția)