avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Scutire impozit pe profit \"unitati protejate\" cf. ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Scutire impozit pe profit "unitati protejate" cf. Legii 448/2006

Suntem o societate care lucreaza cu persoane cu handicap, avand statutul de”unitate protejata” conform legii 448/2006.
Conform legii 448/2006 art.82 alin.1 lit.b si a legii 571/2003 art.38 alin. 6 si alin.14 suntem scutiti de plata impozitului pe profit in conditiile date de lege.
Studiind Codul fiscal aplicabil din 2016, nu am regasit articolul care sa reglementeze aplicarea legii 448/2006 art.82, motiv pentru care solicit raspunsul dvs. referitor la aceasta speta.
====================================================================
Legislatia mentionata mai sus:
Legea 448/2006 actualizata
Art. 82.
(1) Unităţile protejate autorizate beneficiază de următoarele drepturi: ……………………………………………
b) scutire de plată a impozitului pe profit, cu condiţia ca cel puţin 75% din fondul obţinut prin scutire să fie reinvestit pentru restructurare sau pentru achiziţionarea de echipamente tehnologice, maşini, utilaje, instalaţii de lucru şi/sau amenajarea locurilor de muncă protejate, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
Legea 571/2003 actualizata
ART. 38 Dispoziţii tranzitorii
(6) Unităţile protejate destinate persoanelor cu handicap, definite prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 102/1999 privind protecţia specială şi încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 519/2002, cu modificările ulterioare, sunt scutite de la plata impozitului pe profit dacă minimum 75% din sumele obţinute prin scutire se reinvestesc în vederea achiziţiei de echipament tehnologic, maşini, utilaje, instalaţii şi/sau pentru amenajarea locurilor de muncă protejate. Scutirea de la plata impozitului pe profit se aplică până la data de 31 decembrie 2006.
(14) Facilităţile fiscale privind impozitul pe profit din actele normative menţionate în prezentul articol, precum şi cele care decurg din alte acte normative date în aplicarea acestora rămân în vigoare până la termenele şi în condiţiile stipulate de acestea.

Alte discuții în legătură

Personal cu handicap rrramor rrramor Care sunt avantajele si dezavantajele unui angajator care incadreaza numai persoane cu handicap? Care sunt legile ce reglementeaza acest lucru? Exista un numar ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap scutita de impozitul pe venitul din salarii ? ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Ce plateste un angajator pentru o persoana cu handicap? Acesteia nu i se retine impozitul pe venitul din salarii? (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua As dori sa stiu daca angajez o persona cu handicap accentuat, ce beneficii am ca si angajator. Dupa cate am citi in Codul Fiscal Art.55 aliniatul 4 ... (vezi toată discuția)