avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu vatamare corporala, plata spitalizare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu vatamare corporala, plata spitalizare victima neasigurata

Doresc un sfat specializat. Un tinar a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a intrat in plin intr-un taxi ranind grav pasagerul din fata. Este internat la terapie intensiva cu 7 coaste fisurata, fractura bilaterala bazin, perforare plamin, hemoragie interna. Acest pasager care este in stare critica nu are asigurare medicala pentru ca momentan nu are servici. Care este calea legala de al obliga pe cel resposabil de accident sa suporte costurile spitalicesti, interventii chirurgicale si apoi recuperarea pentru ca stim ca un proces poate sa dureze si 2 ani si banuiesc ca nici asigurarea obligatorie a soferului vinovat nu poate acoperi aceste costuri decit dupa terminarea procesului.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:59, 29 Noiembrie 2015
asigurarea de raspundere civila auo ,acopera si eventualele daune in suma maxima de 5 milioane de euro.
acum va sfatuiesc sa consultati un avocat si spunetii problema,
soferul care a provocat accidentul avea asigurare? daca avea mergeti la firma de asigurare si vb cu cineva de acolo.
Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto – R.C.A. acoperă răspunderea civilă delictuală a proprietarului sau utilizatorului unui vehicul, pentru prejudiciile produse unei terţe părţi, prin intermediul vehiculului. Dacă aţi fost implicat într-un accident auto produs din vina altcuiva, sunteţi îndreptăţit să solicitaţi despăgubiri pentru prejudiciul suferit şi anume:

vătămari corporale sau deces: despăgubiri materiale şi despăgubiri morale;
pagube materiale;
în unele situaţii se pot solicita pagube rezultate din lipsa de utilizare a autovehiculului avariat
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
fyeratanye, utilizator
mary7 a scris:

Care este calea legala de al obliga pe cel resposabil de accident sa suporte costurile spitalicesti, interventii chirurgicale si apoi recuperarea ...

Calea cea mai scurta este Plangere in temeiul art.196 cod penal si constituirea ca parte civila in temeiul art.19-20 cod procedura penala, iar daca exista si parte responsabila civilmente, cereti si introducerea acesteia in cauza. Suportul unui jurist este recomandat, desigur.
Cred ca are asigurarea obligatorie. Miine sunt invitati la Udriste soferul care a produs accidentul si cel care a fost lovit dar pasagerul care a suferit vatamari grave si se afla la terapie intensiva normal ca nu poate sa fie de fata. O sa se duca fiul lui ca sa fie de fata la declaratii.
Soferul vinovat nu s-a prezentat la invitatia politiei pentru a da declaratii. Baiatul celui accidentat in stare grava a obtinut copie dupa procesul verbal in care se specifica aiguarea care este pe numele altcuiva din jud. Arges . Cum procedam in continuare?
Unde trebuie facuta plingerea penala?

Alte discuții în legătură

Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)
Daune accident rutier marius tu marius tu Bunica mea a fost pasagera intr-un autoturism implicat intr-un accident rutier,iar in urma acestui accident a fost grav ranita, printre care si o fractura de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)