avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie!

In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura incompleta col metatarsian 4 picior drept) cu 59 de zile de concediu medical pana pe 12-08-2013, din cauza unui conducator auto care nu mi-a acordat prioritate avand si alcolemia de 0,75 alcool pur in sange in urma analizelor.
Politia mi-a luat o declaratie la locul accidentului printre care am fost pus sa declar ca nu am nici-o pretentie materiala sau financiara fara sa stiu ca am o fractura la picior, cu toate ca atunci schiopatam de picior insa la spitalul din raza accidentului nu am fost examinat radiologic, fiind si foarte departe de resedinta de domiciliu. Mai tarziu la resedinta de domiciliu dupa o noapte nu am mai putut sa merg in picior fiind la urgenta spitatului municipal gasind in urma examenului radiologic “fractura incomplete col metatarsian 4 picior drept” si introducandu-mi piciorul in ghips.

Se mai poate cere despagubirii pentru vatamare corporala dat fiind ca am dat declaratie la politie, nestiind ca am piciorul fracturat, ca nu am pretentii materiale sau financiare?
Care este termenul de cerere a despagubirilor si unde trebuie sa cer despagubirii pentru vatamare corporala, asigurari RCA sau soferului vinovat dat fiind ca era si baut?
Se poate recupera despagubirile pentru vatamari corporale prin AVAC( Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie) ?
Cati bani trebuie sa cer despagubire pentru vatamare corporala?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:31, 31 Iulie 2013
De ce sa apelati la AVAC, autorul accidentului estenecunoscut? Asigurarea RCA a vinovatului acopera atat daunele materiale cat si cele morale.
Da,puteti depune plangere penala impotriva persoanei vinovate, specificand ca va constituiti parte civila si solicitati daune materiale si morale al caror cuantum il veti preciza ulterior in functie de cheltuielile avute si suferintele provocate.
patrascu razvan a scris:

Da,puteti depune plangere penala impotriva persoanei vinovate, specificand ca va constituiti parte civila si solicitati daune materiale si morale al caror cuantum il veti preciza ulterior in functie de cheltuielile avute si suferintele provocate.

Si cum va anula declaratia scrisa/oficializata prin care a renuntat la pretentii ??
Aceasta declaratie nu a fost luata tocmai pentru a anula dreptul de actiune penala/civila in pretentii ?
Aici cred ca este necesar un sfat util.

Declaratie luata la locul accidentului de politist ca nu are nici un fel de pretentie? aici vorbim de un dosar penal dle consultant, are termen 2 luni sa depuna plangere prealabila, politia a facut un abuz daca nu a deschis dosar penal fiind accident cu victime.
Corect!Numai in cazul in care s-au specificat vatamari corporale in pv intocmit de agent.Dupa cum au fost povestite cele intamplate, presupun cu mare probabilitate ca atat vinovatul cat si politistul stiau mult mai multe despre acoperirea unui fapt penal, decat victima!(Cineva a facut cu ochiul si altcineva s-a cuplat la propunere ;) )
Ar fi foarte utile cateva detalii suplimentare.Cel putin cum a declarat ca pacient cauza leziunii si daca exista vreun certificat IML :hm:
Abia dupa elucidare am putea sa gasim un sfat privind urmatorii pasi de urmat.
Si daca exista deja un dosar penal, declaratia privind renuntarea la despagubiri, poate fi anulata prin fals in declaratii?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)