avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume familie minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume familie minor

Buna seara.
Am un copil dintr-o relatie de concubinaj, copil care poarta numele de familie al concubinului.
Eu as dori sa-l trec pe numele meu de familie, dar concubinul nu este de acord.
Ce implica aceasta schimbare si daca este posibila?
Copilul are 3 ani.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:58, 7 Ianuarie 2016
Fara acordul tatalui nu aveti cum, decat dupa ce copilul implineste 18 ani.
Multumesc pt raspuns.
Deci nu exista nici o solutie daca el nu este de acord?
Ba da, sa apelati la autoritatea tutelara sa hotărască ea, iar dacă e negativ, sa va adresați instantei. Trebuie sa dovediți ca aceasta schimbare e în interesul copilului, cam greu.
Unul dintre motive pentru schimbarea numelui ar putea fi posibilitatea discriminarii copilului la gradinita pe motiv ca nu poarta acelasi nume cu dumneavoastra (barfele, etc), sicaniile la care poate fi supus de catre colegii sai, micile rautati, etc. Gasiti dumneaovastra ceva motive.
Tarkan, multumesc.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor - tatal nu este de acord danimik danimik Buna ziua, Doresc schimbarea numelui de familie pentru fetita mea, si anume doresc sa poarte si numele meu alaturi de acela al tatalui ei pentru a-i fi mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara! daca am custodia exclusivă pot schimba numele copilului ... Alina23@ Alina23@ Bună seara! Daca am custodia exclusivă pot schimba numele copilului pe numele meu? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie ... Melania17 Melania17 Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie al copilului meu care este al fostului concubin cu numele mamei de familie? Nu ma interesează ... (vezi toată discuția)