avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuare concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuare concediu crestere copil

Buna ziua,

Daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare ce nu imi da pace de ceva timp.
Sunt in concediu de crestere copil din data de 4.08.2014 si ar trebui sa ma intorc in campul muncii in data de 24.04.2016 cand fetita mea implineste 1an si 11luni, caci conform legii ultima luna pana la implinirea varstei de 2 ani trebuie sa o stea tatal. Intentionez sa raman din nou insarcinata pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, dar intrebarea mea este cum pot proceda in cazul in care raman insarcinata in luna ianuarie 2016 si cele 2 concedii nu se imbina?
Va rog ajutati-ma! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:24, 4 Decembrie 2015
1. Daca intre ultima zi de concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) si data nasterii celui de al doilea copil este o pauza atunci veti beneficia de CCC2 in aceleasi conditii ca pentru CCC1.

2. Dupa ce se termina CCC1 reluati activitatea apoi beneficiati de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi de CCC2.

3. Perioada cat ati fost in CCC1 este perioada asimilata obtinerii de venituri profesionale impozabile si va permite sa beneficiati de CCC2 si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru al doilea copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com Sunt in concediu de crestere copil pentru 2 ani,daca raman din nou insarcinata pot beneficia de concediu medical?Cum mi se va calcula noua indemnizatie? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)