avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru al doilea copil

Sunt in concediu de crestere copil pentru 2 ani,daca raman din nou insarcinata pot beneficia de concediu medical?Cum mi se va calcula noua indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:32, 20 Ianuarie 2014
1. - Pentru ce vreti sa beneficiati de concediu medical?
- Cred ca ati vrut sa spuneti concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct din CCC1 in CCC2 si nu veti mai beneficia de concediu de maternitate.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca pentru CCC1.

3. - Daca veti naste dupa ce se termina CCC1 atunci veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- De aceea indemnizatia pentru CCC2 poate fi mai mica decat indemnizatia pentru CCC1 (dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil mimimedia mimimedia In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea copil micutza_girl18 micutza_girl18 Buna ziua!Numele meu este Ana am un baietel de 10 luni,am indemnizatiie 1120 lei si am vrea sa mai facem un bebel sa merg in continuitate indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)