avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru al doilea copil

Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale deci beneficiez de indemnizatie acum sunt insarcinata in 5 luni si as dori daca am sanse sa beneficiez de concediu de maternitate si cu al doilea copil mai departe si ce ar trebui sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AlinaM87 , utilizator 00:53, 8 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Dvs. nu sunteti in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) ci sunteti in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1), pana la varsta de 2 ani.

2. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct din CCC1 in CCC2.
- In aceasta situatie nu veti mai beneficia de concediu de maternitate pentru al doilea copil.
- Dupa ce se naste al doilea copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 pana copilul implineste 2 ani.
- Apoi mergeti la Primarie cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru indemnizatia pentru CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi ca si indemnizatia pentru CCc1.

3. - Pe perioada de suprapunere, dintre data nasterii celui de al doilea copil si data incetarii CCC1, veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 1.063 lei lunar.
- Pentru aceasta dupa ce sa naste al doilea cooil mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru cei 1.063 lei.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru ajutor :wave:
Buna ziua ! daca CCC1 se termina pe data de 18.01.2018(implineste primul copil 2 ani) , iar al doilea copil se va naste pe la sfarsitul lunii februarie 2018 , se beneficiaza de indemnizatie ? cum trebuie procedat cu , concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) ?
Va multumesc anticipat !
1. Dupa terminarea CCC1 reluati activitatea si cu prima zi de activitate prezentati certificat de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Dupa terminarea concediului de maternitate puteti intra in CCC2.
- Procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.
Buna ziua!
Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie sa procedez. Ma aflu in CCC 1, pe 8 aprilie 2017 implineste copilul 2 ani ( teoretic ar trebui sa ma intorc in februarie la serviciu pt a beneficia de stimulentul de insertie). Pe la jumatatea lui mai 2017 trebuie sa se nasca cel de-al doilea copil. Care sunt, exact, pasii ce trebuie urmati, mai am concediu de maternitate (cele 126 zile) si daca da, cum se calculeaza suma? De asemenea, indemnizatia 2 va fi egala cu prima? Multumesc mult si astept cu interes raspunsurile dvs pt ca momentan imi este foarte neclar.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copii Criscriss Criscriss Buna ziua Sunt in concediu crestere copil din 1 aprilie 2016. Sunt insarcinata in luna a 6/7. Ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii martie. Pot intra direct in ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)