avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copii xerox documente ''Conform cu originalul'' care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copii xerox documente ''Conform cu originalul'' care nu se gasesc in Arhivele nationale

Primaria unei comune,prezinta un act (document ) in copie xerox din anul 1954 si anume, Plan de Cultura.Secretarul primariei il stampileaza si semneaza (Conform cu Originalul )
Avand suspiciuni am solicitat Arhivelor Nationale judetene un raspuns.Arhivele Nationale imi raspund ca acest, Plan de Cultura nu a existat in evidentele lor. Dupa care am solicitat scris si la primarie respectiva si stupoare acestia imi raspund ca: Nu au acest document- Plan de Cultura,ca din anul 1990, pana in prezent nu au avut acest act . Intrebarea mea este: Cum prezinta secretarul comunei acest act in copie xerox ca fiind conform cu originalul daca ei in ultimii 25 ani nu au vazut originalul... Cu acest act plan de cultura anumite persoane si-au reconstituit dreptul de propritate asupra terenurilor confor lege nr.18/1991.
Cum poate in anul 2015, un secretar de comuna sa scrie ,,comform cu originalul,, pe o copie xerox care de fapt este disparuta si nu se gaseste . Cu mentiunea ca acest act a produs efecte.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
cornaca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 14:44, 9 Decembrie 2015
Din ce județ era acel plan de cultură?
Judetul ialomita
După vechime, acel act există într-o arhivă. Poate la alt județ, nu la Ialomița.
Am raspunsuri de la Arhivele judetene Ialomita in care se scrie ca,niciodata nu au detinut aceste documente.Am raspunsul dat de primarie in care imi raspund ca: Nu au acest document si nici nu l-au cerut vrodata spre studiu de la arhivele nationale. Eu ma intreb acum in anul 2015- Cum a putut secretarul comunei sa scrie pe o copie xerox- facuta dupa alta copie xerox ,, CONFORM CU ORIGINALUL ,, Care din anii 1990 nu era in arhivele lor. Care original ?? Nu estita nici in arhivele invecinate di alte judete care imi raspund ca niciodata nu au avut ahivele judet Ialomita.
De precizat ca prima copie xerox -nu are scris CONFORM CU ORIGINALUL- Acum in anul 2015 o prezinta si semneaza,, Conform cu originalul...Suspect este ca foarte multi locuitori din comuna respectiva nu si-au putut reconstituii dreptul de proprietate conform lege nr.18/1991 deoarece documentele agricole din anii 1951- 1959 nu sau gasit in arhive// Dar acum apare acest act...Conform cu originalul ,,facut de secretar

Alte discuții în legătură

Procuror prins cu minciuna CORTEX CORTEX Buna seara. Am un litigiu de munca cu fostul angajator. Aceasta a depus in intampinare o nota explicativa scrisa de mine in cadrul unei cercetari ... (vezi toată discuția)
De unde se pot obtine acte, copii din anii 1949-1954: certificat nastere-cert. casatorie cornaca cornaca Buna ziua am o intrebare : De unde se pot obtine acte,documenta ,copii conform cu originalul, : 1). Certificat nastere anii 1948 2).Certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Reconstituire act vanzare cumparare DDOPREA DDOPREA Detin un teren cu casa mostenit de la bunicii mei, cumparat din doua bucati. Pentru prima bucata am actul lor de vanz cump original, pentru celalat am doar o ... (vezi toată discuția)