avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Reziliere contract cu furnizorul
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Reziliere contract cu furnizorul

Va salut!

Am o nedumerire:

1. Am notificat furnizorul de gaz, in scris cu o comunicare inregistrata la acesta (12.10.15), cu 40 de zile inainte (termenul fiind de minim 30) asupra rezilierii unilaterale a contactului de furnizare gaze (incepand cu 20.11.2015) in conformitate cu termenii de reziliere din "Conditiile Standard..." cu alte cuvinte asa cum trebuie.
2. Furnizorul revine cu o adresa dupa 10 zile si imi spune ca trebuie sa mai trimit o adresa prin care sa-i comunic iar ca vreau sa reziliez si sa semnez o comanda ca sa demonteze contorul de gaz contra sumei de 100 de lei.
3. In contul furnizorului mai am 145 de lei care au ramas din cauza sistemului de facturare cu estimare, estimare mult mai mare decat consumul pe care il aveam, iar in ultima perioada n-am mai avut consum pentru ca am fost plecat. Cu alte cuvinte sunt creditorul lui cu suma de 145 lei.
4. N-am mai trimis nimic si nici nu am semnat vreo comanda, cererea furnizorului este de departe un abuz.
5. Ieri, furnizorul imi trimite alta factura de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Pe factura apare suma pe care mi-o datoreaza trecuta cu minus... acum am cont deschis la el #-o

Intrebari:
A. Din punctul meu de vedere, la ora asta, contractul e reziliat. CORECT?
B. Cum pot sa recuperez banii daca furnizorul refuza?
C. Exista vreo incadrare penala pentru retinerea sumei de 145lei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 11:24, 18 Ianuarie 2016
Pentru a avea garantia ca furnizorul a operat cererea dv de reziliere este necesar sa primiti de la acesta document in care sa se precizeze ca incepand cu data X se reziliaza contractul cu nr Y
Chiar daca la 12.10.15 ati informat oficial furnizorul de utilitati despre interesul dv pentru reziliere unilaterala contract,furnizorul totusi la 10.12.2015 a comunicat factura,ceea ce demonstreaza ca inca exista contract in derulare...
Si.... CONCLUZIA

Pentru a incheia si a fi de folos celor care citesc va spun si finalul:
1. NU am bagat in seama adresa furnizorului si asta pentru ca am socotit ca e o capcana, socoteala care s-a dovedit corecta.
2. Pe data de 13.12.2015 le-am trimis un E-mail in care precizam ca relatia contractuala nu mai exista, termenele fiind indeplinite, si avertizam asupra faptului ca Asociatia devenise intre timp creditor si ne rezervam dreptul de a actiona pe orice cale legala pentru recuperarea banilor.
3. La cateva zile a sosit si raspunsul furnizorului (tot e-mail) care recunostea rezilierea contractului si anunta demararea procedurilor pentru restituirea sumelor.
4. La doua zile dupa acest e-mail o echipa a venit sa demonteze contorul.
5. e 31.12.2015 bani erau in contul asociatiei.

Deci se poate. NU va lasati pacaliti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factură de gaz estimată sebestyenrozalia sebestyenrozalia Am optat pentru autocitire contor gaz. În luna aceasta am uitat să transmit indexul şi am primit o factură estimativă puţin spus exagerată. La ... (vezi toată discuția)
Factura de regularizare gaz de la eon adunata la o factura anterioara de estimare raresrezzy raresrezzy Buna ziua, In data de 18.02.2016, reprezentantii companiei de gaz sus mentionate, au schimbat contorul de gaz, fara sa fim acasa sau sa fim anuntati in ... (vezi toată discuția)