avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factură de gaz estimată
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factură de gaz estimată

Am optat pentru autocitire contor gaz. În luna aceasta am uitat să transmit indexul şi am primit o factură estimativă puţin spus exagerată. La reclamaţia făcută telefonic mi s-a răspuns că se procedează prin calcularea unui consum mediu pe ultimele 24 de luni. Este mai simplu aşa: din moment ce n-am avut niciodată în ultimii ani o factură de gaz de 250 de lei (am avut multe facturi sub 100 de lei) cum le-a ieşit un calcul de aproape 500 de lei? Au profitat de prima mea scăpare şi mă fură, pentru că eu o consider furt. Nu mă încălzeşte faptul că până prin septembrie-octombrie probabil îmi vor veni facturi în minus, pentru că suma care o am de plată este exagerat de mare. Şi dacă nu pot plăti? Îmi opreşte furnizarea de gaz fără să se uite că sunt un client care n-are facturi restante. Întrebarea mea este că pot face ceva sau pur şi simplu trebuie să plătesc?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:30, 30 Martie 2016
Pe site-ul furnizorului nu se regasesc informatii cu privire la modalitatea de estimare in cazul netransmiterii indexului?
De ce consumul mediu pe ultimele 24 de luni si nu ultimele 3 luni sau 240 de luni?

Estimarea ar trebui facuta la media ultimelor 3 luni sau media lunii similare din ultimii 2 ani.

Daca este vorba de luna februarie atunci se calculeaza media consumului inregistrat in luna februarie din anii 2014 si 2015.

Pe site n-am găsit nimic referitor la acest subiect, dar pe factură apare o adresă de e-mail. Îmi încerc norocul, poate îmi răspunde cineva... poate...
Inregistrati o petitie la furnizor si solicitati ca pe langa informatii privind explicarea modalitatii de estimare sa va comunice si unde este descrisa in contractul de furnizare.

In ce mod ati optat ptr autocitire? Online pe site-ul furnizorului sau printr-un document semnat? Nu se preciza ce se intampla in cazul in care nu transmiteti indexul si cum se regularizeaza consumul?

Daca nu ati fost informata ati putea transmite o sesizare si la ANRE.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare factura gaz corecta ! ContSters226071 ContSters226071 buna ziua! eu sunt consumator casnic de gaze naturale, avand contract cu autocitire LUNARA si beneficiez de ajutor de caldura LUNAR = 262 ron. facturile ... (vezi toată discuția)
Intrebare contor gaze individual Raluca_120 Raluca_120 Buna seara, In blocul in care locuiesc exista contor individual pentru gaze, iar fiecare locatar da catre administrator, intr-un interval stabilit, ... (vezi toată discuția)
Mi s-au facturat exagerat de mulți kw față de cât am consumat și nu-mi permit să plătesc factura. ce pot face în situația disperată în care sunt? Sufletdecaine Sufletdecaine Pe data de 30 noiembrie 2018, am dat index-ul pentru cele doua imobile pentru care am contract cu RCS-RDS. Al doilea index nu a fost primit deoarece nu il ... (vezi toată discuția)