avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevedere din Regulamentul Intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevedere din Regulamentul Intern

Buna ziua,
Vi se pare legala urmatoarea formulare din Regulamentul Intern al unei societati :"Este interzis consumul de alcool inainte si in timpul programului de lucru " ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 29 August 2016
Formularea este corecta. Pentru "inainte" se pune amprenta ca un salariat sa nu vina la munca sub influenta bauturilor alcoolice.

Art. 245 C.mun.
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.

(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).
Atunci nu ar fi fost mai simplu si corect ca prevederea sa fie formulata direct : ""Salariatul nu are voie sa vina la munca sub influenta bauturilor alcoolice." ?
Este o solutie corecta ceea ce spuneti dvs.
Intrebarea mea era, cred eu, relativ simpla, dar o sa o reformulez. Este legal ca angajatorul sa prevada prin regulament ce sa nu fac eu in timpul liber ?
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
roberto27, utilizator
Nu este corecta abordarea dvs, intrucat prezenta la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice poate duce la desfacerea disciplinara a c.i.m. si nu numai.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara si concediere unemployed unemployed Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate. Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In ... (vezi toată discuția)
Consum de alcool la serviciu marian.b marian.b In urma unei verificari cu fiola alcooltest, efectuate in cadrul unitatii, aceasta a reactionat pozitiv si s-a inverzit in proportie de 40%. Daca fiola este ... (vezi toată discuția)
Posibile erori la cercetarea disciplinara HRcons HRcons Buna ziua, Firma la care lucrez este actionata in judecata de un angajat pentru anularea deciziei de concediere. Mai exact angajatul a fost testat pozitiv cu ... (vezi toată discuția)