avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozitare micro 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozitare micro 2009

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum se impoziteaza un SRL infiintat in febr 2009, ca si microintreprindere, pe trim 2 /2009?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:59, 6 Noiembrie 2009
Conform prevederilor OUG 34 /2009.
Se impoziteaza pe venit si anume 3% pe trimestru !
asta scrie in OUG 34/2009
3% dar nu mai putin de..........forfetar, plati anticipate in contul impozitului pe profit

5. La articolul 34, alineatele (7) si (8) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(7) Prin exceptie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevazuti la alin. (1) nou-infiintati efectueaza plati anticipate in contul impozitului pe profit la nivelul impozitului minim anual aferent primei transe de venituri totale, prevazuta la art. 18 alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru perioada impozabila respectiva.

cel putin asa inteleg eu
Se impoziteaza cu 3% toate veniturile realizate. Sunteti exceptat de la impozitul forfetar, conform OG 34/2009.
Aceiasi situatie ati avut si la trim. 2( perioada februarie-martie).
Mai recititi va rog OUG 34, in speta art. 107 , Cod fiscal

ART. 107.Cota de impozitare

(1) Cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor este: 2% în anul 2007; 2,5% în anul 2008; 3% în anul 2009.

(2) În situaţia în care impozitul datorat de microîntreprinderi este mai mic decât impozitul minim anual, prevăzut la art. 18 alin. (3), acestea sunt obligate la plata impozitului la nivelul acestei sume.

(3) În aplicarea alin. (2), pentru anul 2009 se au în vedere următoarele reguli:

a) pentru trimestrul al II-lea se compară impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat la sfârşitul trimestrului cu impozitul minim anual, prevăzut la art. 18 alin. (3), recalculat în mod corespunzător pentru perioada 1 mai—30 iunie 2009, prin împărţirea impozitului minim anual la 12 luni şi înmulţirea cu numărul de luni aferent perioadei respective;

b) pentru trimestrele al III-lea şi al IV-lea se compară impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat la sfârşitul fiecărui trimestru cu impozitul minim anual, prevăzut la art. 18 alin. (3), recalculat în mod corespunzător pentru trimestrul respectiv, prin împărțirea impozitului minim anual la 12 luni şi înmulțirea cu numărul de luni aferent trimestrului respectiv.

Alte discuții în legătură

Cum declar aprilie la impozit forfetar? monica_gmg monica_gmg Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta - am o societate la care declar trimestrial impozitul pe profit. tinand cont de noile modificari fiscale, ... (vezi toată discuția)
Taxa forfetara husaru anca husaru anca buna ziua , lamuriti ma va rog care este situatia actuala a povestii despre taxa forfetara ????????????????? si cat am de platit daca am un srl si nu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)