avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua,

As dori sa obtin si eu lamurire cu privire la o contestatie a unui proces-verbal de constatare a unei contraventii. Procesul-verbal prin care s-a constatat ca am depasit limita legala de viteza cu 20km/h si faptul ca nu am raspuns la semnalele politistului in cauza (desi acest lucru nu s-a intamplat) are mentiunea unui martor asistent care nu a fost prezent la locul faptei si a carui semnatura nu exista pe procesul-verbal. In plus eu eram cu inca trei persoane in masina in momentul intocmirii procesul-verbal care pot confirma faptul ca nu a existat un martor asistent in momentul intocmirii procesului verbal. Eu am refuzat semnarea procesului verbal pe care l-am primit ulterior prin posta. As dori sa stiu daca pot obtine anularea procesului verbal in instanta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 13:17, 11 Aprilie 2011
In termen de 15 zile de la comunicarea PV puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locului unde a fost constatata si consemnata contraventia
Instanta de judecata ,in baza probelor care urmeaza sa fie administrate ,va dispune solutia
Nesemnarea PV de catre martorul asistent a carui date au fost inserate , constituie un motiv de nelegalitate a acestuia . De retinut ca martorul asistent atesta incheierea PV , si nu savarsirea faptei , in general . Daca are cunostinte si despre fapta ce vi se imputa , cu atat mai bine ptr institutia din care face parte agentul constatator . Cert este ca instanta il va cita si pe acel martor din PV in vederea audierii . Faptul ca ati refuzat semnarea PV precum si obiectiunile pe care dvs le-ati formulat la incheierea acestuia ( bineinteles daca acestea nu sustin recunoasterea faptei comise ) , duce ca Politia sa faca dovada contraventiilor retinute in sarcina dvs . Solicitati ca aceasta sa isi indeplineasca aceasta obligatie legala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)
Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)
Pv intocmit in ilegalitate? dumitreldd dumitreldd Mi s-a intocmit pv retinere permis astfel: - in data de 08.07.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere sub pretextul conducerii cu viteza in ... (vezi toată discuția)