avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere prim procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere prim procuror

Am făcut plângere împotriva soluției de clasare a procurorului de pe lângă judecătorie la prim procurorul de le lângă Tribunal, acesta a admis plângerea și a dat-o spre soluționare unui procuror din subordine, acesta nu a răspuns in termediul de 20 de zile, deși a audiat martori, a cercetat cauza,dacă îmi răspunde după termenul de 20 de zile, mai pot face plângere la judecătorul de camera sau nu,va rog sa-mi raspunde-ti?
viorelv a scris:

... , acesta nu a răspuns in termediul de 20 de zile, deși a audiat martori, a cercetat cauza, ...

Cum adica nu a raspuns in termenul de 20 zile? De unde rezulta aceasta obligatie in sarcina procurorului care a primit dosarul spre solutionare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
trandafir2, moderator
Cazul a fost luat de către prim procuror Judecătorie,a dat clasare,s-a făcut plângere la prim procuror parchet Tribunal, s-a infirmat ordonanță de clasare, urmare a admiterii plângerii persoanei vătămate, și preluare caz de către parchet superior s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la încă o infracțiune,s-a cercetat cazul aproape trei luni, nu s-a primit răspuns de la parchet, doar o ordonanță după trei luni în care se menționează faptul ca se respinge procedeul prozatorii al confruntării cerut de persoana vatamata, va rog sa-mi spuneți dacă pot sa fac plângere la judecătorul de camera, sau plângerea trebuia făcută în termenul de 20 de zile de la înregistrarea la parchetul superior, dacă parchetul nu a comunicat soluția.Va mulțumesc!
Din cate inteleg prim-procurorul a infirmat solutia de clasare si a dispus redeschiderea urmaririi penale. Conform dispozitiilor legale, trebuia sa trimita dosarul la judecatorul de camera preliminara pentru confirmare. Daca dosarul a ajuns din nou la procurorul de caz, acesta nu este legat de un anume termen pentru solutionarea dosarului, doar de unul rezonabil putem discuta, practic va aflati in situatia anterioara, pana sa se dispuna clasarea. Dupa ce administreaza tot probatoriul, trimite dosarul la procuror cu o propunere sau cu un referat de terminare a urmaririi penale, daca considera ca dosarul trebuie inaintat instantei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Corect, dosarul a fost preluat de către parchet de pe lângă Tribunal, număr unic,ca urmare a plângerii împotriva soluției de clasare data de către prim procuror de pe lângă judecătorie, s-au audiat martori la nivel parchet superior, de pe lângă Tribunal, s-a cercetat cazul de mai mult de trei luni, fără răspuns decât o ordonanță de respingere procedeu confruntare, martori, va întreb dacă procurorul care cercetează cazul trebuie sau nu sa fi rezolvat cauza în 20 de zile, sau nu exista termen la asa ceva, trebuie să-mi trimită răspuns la plângere,dacă a trimis sau nu în judecata pe suspect, sau alt răspuns, va mulțumesc!!!
V-am raspuns la intrebare, cititi atent.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Greseala sau inducere in eroare? danaa1 danaa1 O plangere penala este cercetata de parchetul de pe langa tribunal. Procurorul de caz claseaza dosarul. S-a facut plangere la prim procuror. Prim procurorul ... (vezi toată discuția)
Plingere contra rezolutiei procuror naida gabriel naida gabriel am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter ... (vezi toată discuția)