avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces verbal de constatare intentie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces verbal de constatare intentie furt

Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe produse in mana pe care abia de le duceam mi-am mai luat si cateva pliculete de ness pe care le-am imprastiat pe jos de cateva ori. M-am decis sa le pun in buzunar si am zis ca le scot cand ajung la casa de marcat. Bineinteles, aeriana fiind am uitat de ele la casa. Mi-am amintit doar cand mi-am pus bonul fiscal in buzunar si am constatat ca am uitat sa le achit. M-am intors frumos la domnisoara de la casa si cand am vrut sa ii zic ca as vrea sa platesc pliculetele domnul de la paza s-a apropiat de mine si mi-a zis sa il insotesc. I-am zis ca acum le achit pentru ca am uitat la care replica lui a fost " Da da, voi toti uitati" si m-a rugat si mai insistent sa il insotesc. Cu zambetul pe buze am mers cu el intr-o camera intunecoasa cu o masa si 2 scaune. Domnul mi-a zis sa scot tot din buzunare. Evident, mi-am intors buzunarele pe dos, insa nu a gasit nimic in afara de acele pliculete de cafea. M-a trimis la casa sa le platesc dupa care m-a pus sa semnez un proces verbal in care eu eram "Inculpat" si in care scria ca am achitat pliculetele in valoare de 2 ron :D si mi-au fost restituite + m-a pus sa scriu ca in urma interpelarii nu am fost agresata fizic. Luand in consideratie ca nu a chemat politia, ci mi-a facut el un proces verbal, trebuie sa-mi fac griji ca as putea sa ma trezesc cu o amenda administrativa sau nu e cazul? Poate domnul sa trimita acel proces verbal politiei? El era sigur ca eu le-am furat desi eu nici macar nu am avut intentia. Asa devii hoata de nes in valoare de 2 ron :D :D :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
ContSters376451, utilizator
pe viitor , daca nu aveti 50 de banuti pt cos, gasiti carucioare inauntru.
Nu veti avea probleme ci politia, nu se va depune plangere.
( nu mai exista masura impunerii unei amenzi administrative, se claseaza)
Nu mi se pare nimic haios, nu trebuia sa bagati in buzunar pliculetele respective, alta data sa fiti mai atenta, agentul de paza isi facea meseria, chiar daca valoarea pliculetelor este mica, el este indreptatit sa cheme politia sau sa o sesizeze ulterior. Dupa cum cred ca stiti, sunt persoane care fac asta in mod frecvent si ei incearca sa descurajeze astfel de practici, daca nu cheama politia sau nu reclama astfel de fapte, va dati seama unde se ajunge.
In cazul in care agentul de paza sesizeaza un organ de politie cam in cat timp as putea sa primesc la domiciliu amenda sau citatia?
Dupa parerea mea este un abuz ceea ce s-a intamplat.
Agentul nu are habar de legi si de legea penala mai ales.
Pot fi dati in judecata pentru un astfel de comportament si cerute daune morale de la firma de paza si de la Lidl.

Din moment ce v-ati intors la casa ca sa le platiti sunteti nevinovat si nimeni nu va poate dovedi vinovatia decat daca nu stiti sa va aparati.
Nu cred ca se va sesiza politia.
Nici nu ar exista motive deoarece nu ati comis nicio infractiune.
Furtul nu se comite prin neatentie...ci cu intentie...
Stiu ca nu exista infractiune insa paznicul era convins ca le-am furat si nici nu m-a crezut ca m-am intors pentru a le plati. In fine, nu cred ca exista motiv pentru care mi-ar trimite dosarul la politie si chiar daca ar face-o, ce as risca? S-ar uita organele de politie pe o plangere prin care ii prejudiciez eu cu 2 lei pe cei de la LIdl? Apropo, daca am achitat suma nu a survenit si impacarea intre parti? Din practica, ati putea sa-mi spuneti cam ce sanse sunt ca sa ma trezesc cu o amenda administrativa sau citatie? Stiu ca is niste intrebari inutile dar vreau doar sa-mi fac o oarecare viziune de ansamblu asupra situatiei.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Furt din greseala din supermarket foarteaspru foarteaspru Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa ... (vezi toată discuția)
Dosar furt octav78 octav78 Buna ziua VA scriu pe acest forum ca urmare a unui eveniment total neplacut pentru mine si familia mea. Acum 5 zile ma aflam la cumparaturi intr-un ... (vezi toată discuția)