avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire conform legii 290 pe 2003 - intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire conform legii 290 pe 2003 - intrebare

Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu legea 290 pe 2003. E un caz in care exista 5 mostenitori care urmeaza sa primeasca o compensatie baneasca pentru un teren si o proprietate detinute mai demult. Unul dintre mostenitori nu a facut toate demersurile si e decedat. In acest caz daca mostenitorii persoanei decedate nu fac demersurile cerute de catre anrp ii afeacteaza in vreun fel pe ceilalti 4 mostenitori ce urmau sa fie despagubiti?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 16:09, 21 Decembrie 2015
la ce demersuri va referiti? Daca dosarul este la ANRP, banuiesc ca trebuie sa vi se emita decizie de actualizare/titluri de plata. Atentie, nu se vor emite titluri de plata pana nu depun toti beneficiarii declaratiile solicitate sau certificatele de mostenitor.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Consuela Scarlat, Avocat
ConsuelaScarlat a scris:

la ce demersuri va referiti? Daca dosarul este la ANRP, banuiesc ca trebuie sa vi se emita decizie de actualizare/titluri de plata. Atentie, nu se vor emite titluri de plata pana nu depun toti beneficiarii declaratiile solicitate sau certificatele de mostenitor.


Buna ziua. Va multumesc pentru primul raspuns. Mai am o intrebare:

Imi puteti spune unde se mentioneaza mai exact in lege faptul ca nu se vor emite titluri de plata pana nu depun toti beneficiarii declaratiile solicitate sau certificatele de mostenitor?
Chiar daca nu exista clar mentionat in lege, este normal sa fie asa, avand in vedere faptul ca pe Hotarari exista mai multi beneficiari, fara a se mentiona cota exacta a acestora. In lipsa unui partaj , ANRP-ul nu are cum sa cunoasca cota-parte a fiecarui beneficiar si nu are cum sa emita titluri de plata. In cele mai multe cazuri, despagubirile nu se impart in mod egal intre beneficiari, acestia fiind de grade de rudenie diferite.
Cred ca ati observat comunicatul de presa al celor de la ANRP
"Situaţia în care declaraţia notarială pe propria răspundere a fost trimisă, dar până în prezent nu a fost emis un titlu de plată, se datorează faptului că dosarul de plată nu a fost completat cu declaraţiile notariale ale tuturor beneficiarilor.

De asemenea, în cazul în care titularii unui dosar doresc emiterea unui titlu de plată pentru fiecare beneficiar, este necesară depunerea unui act de partaj, autentificat de un notar public, semnat de către toți beneficiarii deciziei de actualizare."

Ar fi cazul sa incercati si alte metode de a rezolva problema, pentru ca este posibil sa nu va puteti lua banii din cauza rudelor.Ce anume documente nu vor sa depuna la dosar? De ce? Succesiunea este facuta dupa beneficiarul decedat? Intre beneficiarii initiali a existat un act de partaj din care sa reiasa cota fiecaruia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt beneficiara unor titluri anrp cf legea 290/2004,cu ... Vero42 Vero42 Buna ziua, sunt beneficiara unor titluri ANRP cf LEGEA 290/2004,cu cota de 1/3,conform documentelor din dosarul depus la ANRP, insa aceasta cota nu este ... (vezi toată discuția)
Act de partaj necesar pentru o decizie de compensare c.n.c.i. ? danac71 danac71 Buna ziua, In urma finalizarii unui dosar A.N.R.P., am primit din partea C.N.C.I. o Decizie de Compensare, precum si formularul tip de cerere de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri bulgaria hanganvictor hanganvictor Comisia Municipiului Bucuresti pentru aplicarea Legii nr.9/1998 si a Legii nr.290/2003 a emis HOTARAREA nr...../09.06.2006 prin care se aproba acordarea ... (vezi toată discuția)