avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă pentru depășirea vitezei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă pentru depășirea vitezei

Salutare,

Ieri, 20 Dec 2015 conduceam auto personal pe șoseaua din comuna Feldioara, Brașov. La un moment dat, dau de un radar mobil amplasat pe partea mea de mers, cu botul mașinii orientat către direcția de mers (cu spatele la mine).

După 2 km, mă oprește un agent și îmi spune că am fost luat de radar cu viteza de 90km/h. Acest agent mi-a întocmit proces verbal (pe care l-am semnat) și m-a amendat cu 630 RON.

Am dat de un articol pe net, în care scria: ”dacă un agent constată contravenţia, dar procesul-verbal este întocmit de un alt agent (situaţia în care se transmite viteza prin staţie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare şi în urma contestaţiei dvs. instanţa îl va anula, va anula şi amenda şi punctele.”

Vă rog să îmi dați câteva sfaturi legate de cum pot anula această amendă, pe baza celor scrise mai sus. Unde trebuie să fac contestație?

Vă mulțumesc anticipat,
Bogdan.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
bogdan2305, utilizator

Alte discuții în legătură

Radar in mers Spin265 Spin265 Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar fix iobajr iobajr In data de 04.04 am fost surprins pe raza localitatii Hadareni, jud. Mures cu viteza de 91.2 km la ora de catre un radar fix, iprocesul verbal a fost intocmit ... (vezi toată discuția)
Amenda laur20005 laur20005 Salut , am si eu o problema in legatura cu un P.V. Pe data de 20-02-2013 in timp ce ma indreptam spre Deva la cativa km de Sibiu am fost oprit de un agent de ... (vezi toată discuția)