avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutarea pe un post similar in cadrul aceleiasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutarea pe un post similar in cadrul aceleiasi institutii

Buna ziua.
Sunat angajat in cadrul unei autoritati publice din anul 2006. In anul 2014 am fost incadrat la functia de consilier superior (treapta 3 de salarizare).
Avand in vedere posibilitatea de fi mutat pe o functie similara in cadrul altei directii, care ar fi nivelul de salarizare de care as putea sa beneficiez?
Este legal sa imi fie pastrat salariul actual (aferent consilier superior treapta 3) sau pot fi retribuit cu un salariu in plata pentru functiile similare din noua directie (respectiv, cu un salariu mai mare, echivalent - consilier superior treapta 1), avand in vedere ca postul pe care il voi ocupa este din aceasta categorie?
Va rog sa imi argumentati, daca se poate, cu temeiul legal.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Liviu-Cosmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 21 Decembrie 2015
Sunteti personal contractual sau functionar public?
Sunt functionar public.
Mutarea este posibila numai în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice.

Este vorba despre aceeasi institutie publica sau este vorba despre alta institutie?
Mutarea se face in cadrul aceleiasi institutii, de la o directie la alta.
1. Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public. În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;

b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;

c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale.
(art.91 alin.2 din Legea nr.188/1999).

2. Mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic. (art.91 alin.4 din Legea nr.188/1999).

3. Salarizarea trebuie sa fie aceeasi , daca mutarea se face pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional.

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva functionar public claudiar72 claudiar72 In cadrul Biroului juridic exista un functionar public avand functia de expert superior. In martie 2014 s-a vacantat o functie de consilier juridic superior in ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva pe functie publica de auditor? legorodi legorodi Buna ziua Poate avea loc mutarea definitiva a unui functionar public, avand functia de inspector, grad profesional superior pe o functie publica vacanta de ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva functionar public ContSters240394 ContSters240394 Se poate muta definitiv un functionar public de pe superior pe superior, dar momentan este pe treapta 3 si postul pe care solicita mutarea este treapta 1, ... (vezi toată discuția)