avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permis anulat

un politist de la comuna a venit la masina mea si mi-a cerut documentele ....masina se afla stationata iar soferul care am angajat sa conduca era plecat in oras cu cheile si documentele masinii...politistul a intocmit dosar penal pentru conducere cu permis anulat dat fiind faptul ca m-a gasiot stind pe scaunul de la sofer cu miinile pe volan...mentionez ca am sustinut proba teoretica pentru redobindire urmind sa sustin proba practica in citeva zile...ce se poate intimpla in aceasta situatie?multumesc...........mentionez ca detin o hotarire judecatoreasca cu suspendare ani si termen de incercare...si apoi inca o hotarire care solutia e nefondata raminind in vigoare prima hotarire... cu suspendare deci e al trei-lea dosar cu privire la acest aspect.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
konstantin222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Teo41 , utilizator 13:36, 21 Septembrie 2018
Vi se va intocmi cel mai probabil dosar penal pentru infract. de conducere a unui vehicul fara a detine permis de conducere. Daca aveti un martor care sa sustina ceea ce spuneti dumneavoastra ca nu v-a surprins la volan... e posibil sa obtineti o solutie buna... in caz contrar... o sa va trimita in judecata.
Art. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
cu tot respectul detin martor si am si sofer dar politistul de la comuna sustine ca are imagini sau filmari cu camera video de la primarie ...eu si martorul contra unei imagini si unui exces de zel din partea unui politist ce are pica pe mine aici in comuna.multumesc ...cu deosebita consideratie...
1.Aveti forme legale de munca cu soferul? contract indiv. de munca inregistrat la itm, finante etc? Dar sa fie inregistrat anterior faptei.....
2. Daca au imagini nu aveti cum sa combateti cu un martor.
3. vi s-a inmanat un proces verbal? sau ce vi s-a spus?
Datele sunt incomplete!
adevarat...contract de munca nu detin fiindca cetateanul e vecin cu mine si a fost doar un ajutor fara plata...proces -verbal s-a intocmit a inceput la 10 si 55 si s-a treminat la orele 13...nu mi s-a inminat nimik...iar filmarile nu se stocheaza decat 48 de ore ...se poate vedea masina stationat si eu la volan si in jurul masinii...a lasat masina descuiata fiindca sint proprietar si ma aflam pe un drum comunal sau judetean vizavi de un depozit de pubele ..ptr a imi introduce pubela in masina in lipsa cetateanului sofer.
1.S-a intocmit sau nu proces verbal? ca spuneti ca da dar nu vi s-a inmanat nimic.
2. daca sunt imagini puteti preciza in instanta de aceste imagini, si sa cereti sa se aduca filmarile, prin adresa instantei....
3. Puteti incerca apararea cu vecinul dar nu sunt sanse mari.
Daca nu vi s-a inmanat nimic, o sa urmariti daca primiti citatie de la politie si acolo o sa va precizeze cel mai probalil sa va prezentati pentru declaratie la sectie ptr fapta ce vi se imputa: infract. de conducere fara permis.
Daca nu aveti antecedete penale nu trebuie sa va faci prea multe griji cu un avocat bun primiti cu suspendare sau o amanare a aplicarii pedepsei.

Deocamdata nu sunt date noi la cauza dumneavoastra! Trebuie sa primiti ceva acasa din partea politiei

daca imi dati nr. de dosar aferent primei condamnari cu suspendare... va pot furniza informatii corecte...
Situatia dumneavoastra nu e prea buna! riscati o pedeapsa cu inchisoarea.... dupa datele spuse mai sus...
Sper ca v-am fost de folos!


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Incredintarea autoturismului unui minor,sfarsit cu accident cu pagube materiale Flavius122 Flavius122 Duminica dimineata,venind de la club impreuna cu soferul meu si un minor pe care il luasem la ocazie,am oprit la sofer acasa,care mai apoi ne-a lasat pe noi sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am condus fara permis, proprietarul masinei a stat ... Michelle200012 Michelle200012 Buna seara! Am condus fara permis, proprietarul masinei a stat langa mine in masina. Am fost oprit catre Politia, am mers cu viteza 20km/h. Amandoi am fost ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis de conducere helene alexia helene alexia Prietenului meu in anul 2016 a facut un accident si ia luat permisul de conducere sa judecat pentru acel accident si urma sai dea permisul inapoi ca lau gasit ... (vezi toată discuția)