avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces stabilire pensie alimentara - renuntare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces stabilire pensie alimentara - renuntare

Buna ziua,
Am un copil in urama unei relatii de concubinaj. Desi stia de existenta copilului il recunoaste 9 ani mai tarziu. In acest timp nu participa in nici un fel la cresterea copilului. La cateva luni dupa recunoastere incepe sa plateasca prin virament bancar o suma de bani stabilita de el cu titlu de pensie alimentara.
In octombrie am deschis proces pentru stabilirea pensiei alimentare deoarece consider ca suma trimisa este insuficienta in raport cu necesitatile copilului si veniturile lui, astfel am solicitat instantei stabilirea pensiei in raport cu veniturile in cota maxima admisa de lege.
Ani de zile am lucuit cu chirie cu copilul, ne-am mutat din loc in loc, am imparit apartamantul inchiriat cu diferite persoane si acest aspect nu l-a interest niciodata. Decizia a luat-o si ca urmare a faptului ca in luna august mama a vandut un imobil in alt oras si cu suma obtinuta am reusit sa cumpar o locuinta. Pentru finalizarea actelor mai aveam nevoie de 3500 lei. I-am solicitat aceasta suma si mi-a dat-o ca avans a pensiei alimentare
Nu am angajat avocat pentru ca nu imi permit. Tatal are avocat in plus a reusit sa isi ascunda veniturile (este actionar la doua firme). In inatmpinare solicita instantei sa respinga cererea mea deoarece forta colectiva a statului nu poate interveni cand exista o executare de bunavoie a unei obligatii, ba chiar a platit la solicitarea mea o suma ce reprezinta un avans pe mai mult de un an si ca nu realizeaza venituri. Realizez nu reusesc sa duc lupta aceasta pana la capat. As dori sa renunt la proces. Cum pot face acest lucru si ce implica acest fapt?

Nu stiu daca acest lucru ma ajuta dar as dosi sa mentionez ca este cetatean strain, si dupa recunoasterea copilului locuieste in Romania cu viza pe membru de familie. A obtinut aceasta viza in urma declaratiilor mele ca participa la cresterea, educarea si pregatirea profesionala a minorului, ca viziteaza copilul periodic. Cand am dat aceasta declaratie speram sa se si intample. Ultima vizita la copil a fost acum aproape sase luni si au vorbit la telefon de vreo doua ori in acest timp. Astfel el locuieste in Ro cu viza pe membru de familie si se ocupa de afaceri din care culmea nu are nici venituri pentru o pensie alimentara onorabila pentru copil....
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2015
anaana3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 10:04, 21 Ianuarie 2016
Puteți renunța la proces prin declarație în fața instanței.
Daca renuntati la proces e bine sa lamuriti problema cu plata avocatului platit de el.
In caz de renuntare puteti fi obligata sa platiti avocatul lui chiar daca nu va permiteti sa angajati avocat.
De fel, avocatul este platit la final de partea care pierde procesul deoarece este obligata la plata acestor cheltuieli de catre instanta.

Aveti insa dreptul de a renunta la judecata.

Ce sanse am sa castig?
Doamnă, în această fază a procesului , în care el are şi avocat, dacă renunţaţi, puteţi fi obligată la plata cheltuielilor de judecată, adică tot Dvs. îi veţi plăti LUI avocatul, pe care nu vi l-aţi permis!
Eu vă sfătuiesc să nu renunţaţi, dacă el nu are venituri, oricum, instanţa e obligată prin lege să dea o sentinţă prin care-l obligă la plata a 25% din salariul minim pe economie. NU aveţi cum să pierdeţi acest proces. Astfel, cheltuielile cu avocatul lui nu vi se pot cere.
Dacă renunţaţi, sunteţi bună de plată!
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2015
Martonze, utilizator
Sansele depind de ceea ce veti dovedi in instanta in privinta veniturilor.
Daca sunteti la primul proces sigur veti obtine o pensie si asta inseamna ca veti obtine castig de cauza.

Daca vreti sa renuntati la proces incercati sa lamuriti problema ca sa nu platiti cheltuielile pentru avocatul lui.
Puteti rezolva amiabil si nu vor exista probleme.
Asa veti putea renunta la judecata fara repercursiuni financiare.

Alte discuții în legătură

Custodie copil / intelegere pensie alimentara, program vizitare roxana72 roxana72 din punct de vedere juridic, se poate incheia un act oficial (care eventual sa fie prezentat in instanta) prin care parintii unui copil se inteleg la o anumita ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru neplata pensiei alimentare valentinadana valentinadana Buna ziua, am nevoie de ajutor, vreau sa fac o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare impotriva tatalui copilului meu (copilul are varsta de 8 ani), ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Georgeta24. Georgeta24. Cum pot primi pensia alimentara fara sa bag divorțul?(locuim separat iar copilul locuieste cu mine) (vezi toată discuția)