avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gazele de la hota vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gazele de la hota vecinului

In cazul in care vecinul de la etajul inferior are aragazul montat pe balcon si aerisirea de la hota aragazului este iesita sub geamul de la balconul meu aflandu-ma deasupra lui,acest lucru este legal sau nu ?

In cazul in care nu este legal,cui ma pot adresa ?
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 15:12, 3 Ianuarie 2016
Banuiesc ca este vorba despre un aragaz alimentat de la o butelie si nu de la instalatia de gaze!
Discutati pe cale amiabila cu vecinul respectiv sa isi monteze un burlan astfel incat sa nu va afecteze mirosurile din bucataria improvizata.
Trebuie sa va adresati presedintelui asociatiei de proprietari.

hg1588
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
B. Obligaţii:
a) să menţină în bune condiţii proprietatea individuală, apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală al celorlalţi proprietari din condominiu;


Alimentarea aragazului nu este de la butelie ci de la reteaua de gaze a blocului.

In cazul in care nu doreste sa ia nici-o masura,ce e de facut?
L230/2007
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.

Modificarile constructive ale instalatiilor de gaz se fac numai cu aprobarea furnizorului de gaz.
Mutarea aragazului in balcon conduce la modificarea destinatiei acestuia chiar daca nu a mutat si instalatia de apa.
Puteti sesiza furnizorul de gaz, in mod sigur nu a obtinut nicio autorizatie iar modificarea a fost facuta cu persoane neautorizate.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
cyan, moderator
cyan a scris:



Puteti sesiza furnizorul de gaz, in mod sigur nu a obtinut nicio autorizatie iar modificarea a fost facuta cu persoane neautorizate.

Exista multe cazuri de instalatii alimentare cu gaze realizate chiar de catre operatorii economici acreditati de furnizorul de gaze,instalatii realizate pe exteriorul balconului pentru alimentare aragaz pozitionat direct in balcon

Chiar daca instalatia de gaz ar fi montata de un operator autorizat tot ar fi trebuit sa obtina acordul vecinilor si al asociatiei, Eventual ar trebui sa aiba un proeict aprobat de furnizorul de gaz. Proprietarul respectiv a schimbat destinatia balconului in bucatarie, eu asa inteleg.

Alte discuții în legătură

Vecina și-a mutat bucătăria in alta parte fata de unde era inainte Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Buna ziua.Vecina de deasupra mea și-a schimbat locul bucatariei din locul inițial unde se afla de cînd sa construit blocul in alta camera.Am văzut că ... (vezi toată discuția)
Problema instalatia de gaze gabrinho gabrinho Buna ziua, O sa va expun pe scurt problema mea, au aparut probleme la instalatia de gaze, s-au descoperit niste scapari si s-au oprit gazele pentru a se ... (vezi toată discuția)
Gratar electric/gaz pe balconul blocului valentin2018 valentin2018 Buna, Am un balcon la etajul 2 al blocului. Am vrea sa instalam un grill pe acel balcon. Nu modelul cu lemne, care sa faca fumul specific ci doar unul pe ... (vezi toată discuția)